Ringwerpen in Hal-Central tijdens de volksspelen
Volledig scherm
Ringwerpen in Hal-Central tijdens de volksspelen © emz

Regen houdt Hallenaren niet tegen: jaarlijkse volksspelen wederom schot in de roos

ZoerselEen eeuw geleden organiseerde de Halse Volksvrienden voor het eerst de volksspelen. Honderd jaar later zijn die nog altijd razend populair in Halle-Zoersel. Meerdere van de zeven spelletjes op maandag en dinsdag wisten de kaap van honderd deelnemers vlot te ronden.

 1. Van Lux Treasures tot Anders at Home: bij deze 6 winkels in de Kempen koop je alles wat je nodig hebt om je kerstboom te versieren
  PREMIUM
  Kempen

  Van Lux Treasures tot Anders at Home: bij deze 6 winkels in de Kempen koop je alles wat je nodig hebt om je kerstboom te versieren

  Sinterklaas is weer naar Spanje en dat wil zeggen dat de kerstperiode er weer aankomt. Vele gezinnen beginnen stilaan met het versieren van de kerstboom en dompelen hun huis helemaal onder in de kerstsfeer. Tijd dus om je dozen met kerstdecoratie van zolder te halen of gewoon om nieuwe spulletjes te kopen natuurlijk. Onze redactie lijst voor jou alvast zes winkels in de Kempen op waar je daarvoor terechtkan: van Lux Treasures in Hoogstraten tot Anders at Home in Herentals.
 2. Ex-CD&V’ers richten Democraten Brecht op: “Alternatief voor wie ontgoocheld is en reactie op cordon sanitaire”
  Brecht

  Ex-CD&V’ers richten Democraten Brecht op: “Alterna­tief voor wie ontgoo­cheld is en reactie op cordon sanitaire”

  Drie ex-leden van CD&V hebben samen de nieuwe politieke beweging Democraten Brecht boven de doopvont gehouden. Filip Vangilbergen, Kristien Verhaegen, en Dirk Lippens hopen tegen 2024 met een degelijke lijst naar de kiezer te trekken. “Als alternatief voor wie ontgoocheld is in de huidige politiek én als reactie tegen het cordon sanitaire”, zegt voorzitter Filip Vangilbergen.