De drie nieuwe CD&V-schepenen van links naar rechts: Roel Van Elsacker, Katrien Schryvers en Luc Kennis
Volledig scherm
De drie nieuwe CD&V-schepenen van links naar rechts: Roel Van Elsacker, Katrien Schryvers en Luc Kennis © Katrien Schryvers

Politieke impasse is doorbroken in Zoersel: CD&V stapt in college, maar eist wel drie schepenzitjes op

ZoerselDe politieke crisis in Zoersel lijkt bezworen. CD&V stapt in het college, waardoor er nu opnieuw een stabiele meerderheid is. N-VA, dat met Liesbeth Verstreken de sjerp behoudt, betaalt wel een forse prijs en verliest twee schepenmandaten. CD&V heeft er drie, zowel Open Vld als Groen nog steeds één. Cindy Van Paesschen, die na haar vertrek uit N-VA als onafhankelijke schepen bleef, is er niet meer bij.

 1. Instagramaccount van populaire webshop De Gele Flamingo plots verdwenen: “In één klap 147.000 volgers kwijt”
  Zoersel/Brecht/Malle

  Instagram­ac­count van populaire webshop De Gele Flamingo plots verdwenen: “In één klap 147.000 volgers kwijt”

  Het Instagramaccount van De Gele Flamingo is plotseling verdwenen. Dat is een serieuze aderlating, want de populaire webshop voor baby- en kinderartikelen had 147.000 volgers op het sociale medium. “We hebben er jaren werk ingestoken”, zucht zaakvoerster Sophie Claes uit Sint-Job-in-‘t-Goor (Brecht), die het profiel nog probeert te recupereren via moederbedrijf Facebook.
 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.