Het psychiatrisch ziekenhuis Bethanië in Sint-Antonius (Zoersel).
Volledig scherm
Het psychiatrisch ziekenhuis Bethanië in Sint-Antonius (Zoersel). © Sander Bral

Personeel psychiatrisch ziekenhuis na moord op Lesley Swolfs: “Slechte reacties en verwijten raken ons diep”

De betrokken teams van het psychiatrisch centrum Bethanië in Sint-Antonius (Zoersel) zijn erg aangedaan door het overlijden van hun patiënte Lesley Swolfs (35). Die werd woensdagavond met geweld om het leven gebracht in haar woning. Nog harder zijn ze geschrokken van de reacties van buurtbewoners in persartikels en reacties op sociale media. In een open brief leggen ze hun ziel bloot.

 1. Burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA) staat verstomd over beslissing N-VA-schepen Cindy Van Paesschen om te breken met N-VA Zoersel
  PREMIUM
  Zoersel

  Burgemees­ter Liesbeth Verstreken (N-VA) staat verstomd over beslissing N-VA-sche­pen Cindy Van Paesschen om te breken met N-VA Zoersel

  Op de Zoerselse gemeenteraad van dinsdagavond heeft N-VA-schepen Cindy Van Paesschen (45) met een speech bekend gemaakt dat ze breekt met N-VA Zoersel en voortaan zal zetelen als partijonafhankelijk politicus. “Dit slaat mij met verstomming, net als de hele meerderheid denk ik”, reageert burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA). De oppositiepartijen hopen dat dit een kentering vormt in de Zoerselse politiek.
 2. De coronacijfers in Zoersel van vrijdag 16 oktober

  De coronacij­fers in Zoersel van vrijdag 16 oktober

  In Zoersel zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 47 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Zoersel komt dat getal nu op 213 te liggen. Zoersel heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Na storm Ciara gooit nu Covid-19 roet in het eten: veldrijden in Merksplas zonder publiek
  PREMIUM
  Merksplas

  Na storm Ciara gooit nu Covid-19 roet in het eten: veldrijden in Merksplas zonder publiek

  Het zit de organisatie van de cyclocross in Merksplas echt niet mee. Nadat storm Ciara begin dit jaar al de allereerste editie op de Kolonie in het water deed vallen, is het nu corona dat voor een serieuze opdoffer zorgt. Er zal op 21 november wel gekoerst worden, maar dan zonder publiek en zonder vips. “We moesten aan de veiligheid denken en nog eens een zwaar financieel risico nemen zouden we niet overleven”, zegt Marc Van Gestel van de Hoogstraatse Spurters.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement