Het skatepark Turtle Yard in Sint-Antonius Zoersel
Volledig scherm
PREMIUM
Het skatepark Turtle Yard in Sint-Antonius Zoersel © emz

Ouders van minderjarige tieners luiden alarmbel: “Nieuwe drug maakte van onze zomer een ware hel”

ZoerselDe nieuwe drug ‘sloth juice’ zou circuleren aan het skatepark in Sint-Antonius Zoersel. Bezorgde ouders van jonge tieners vragen actie tegen deze vloeistof voor een elektrische sigaret waarin synthetische cannabis wordt vermengd. Hun open brief werd op de gemeenteraad voorgelezen door raadslid Wouter Bollansée (Vlaams Belang). De lokale politiekorpschef Geert Smet en burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA) reageerden dat elk drugsprobleem en dus ook dit geval bijzonder ernstig genomen wordt. 

 1. Geluidsscherm bij terminal aan Albertkanaal moet geluidsoverlast voor buurt beperken: “Belangrijke schakel voor logistieke keten in de regio en voor containervervoer”
  Grobbendonk

  Geluids­scherm bij terminal aan Albertka­naal moet geluids­over­last voor buurt beperken: “Belangrij­ke schakel voor logistieke keten in de regio en voor container­ver­voer”

  De Vlaamse Waterweg nv en Van Moer Logistics sloten een overeenkomst om te investeren in het inperken van de geluidshinder van de Dennie Lockefeer Containerterminal (DLCT) langs het Albertkanaal in Grobbendonk. “Er wordt werk gemaakt van de aanleg van een grondwal met geluidsscherm, één van de maatregelen om de geluidsproblematiek aan de terminal te verhelpen”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.
 2. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Oostkampse horecaman zette gesprekken op om cocaïne te verschepen uit Zuid-Amerika tussen lading diepvriesvis: “Bistro en zonnepanelenfirma waren dekmantels van z’n bende”
  PREMIUM
  Oostkamp/Oostende/Antwerpen

  Oostkampse horecaman zette gesprekken op om cocaïne te verschepen uit Zuid-Amerika tussen lading diepvries­vis: “Bistro en zonnepane­len­fir­ma waren dekmantels van z’n bende”

  “Kant-en-klare maaltijden en zonnepanelen waren hun codetaal voor drugs.” Volgens het Brugse parket hadden een Oostkampse horecaman en Oostendse zonnepanelenlegger de leiding over een drugsbende. D.V. (60) en C.K. (56) zouden niet alleen voorbereidingen hebben getroffen om speed te produceren, ze zouden ook gesprekken hebben aangeknoopt om maandelijks cocaïne te verschepen uit Zuid-Amerika via de Antwerpse haven. “In een container met diepvriesvis.”