Tom Sleeuwaert, Katrien Schrijvers en Wouter Bollansée.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Sleeuwaert, Katrien Schrijvers en Wouter Bollansée. © RV

Onbestuurbaarheid dreigt in Zoersel. Wil de oppositie depanneren? “Keer op keer zien we schepenen pure onkunde etaleren”

ZoerselZoersel stevent af op een totale onbestuurbaarheid. Na Cindy Van Paesschen in het najaar van 2020 heeft nu ook gemeenteraadsvoorzitter Marcel De Vos N-VA de rug toegekeerd. Met 12 van de 27 zetels en twee onafhankelijken bestaat theoretisch de mogelijkheid dat de huidige bestuursploeg niet één agendapunt meer krijgt goedgekeurd. Burgemeester Liesbeth Verstreken verklaarde het vrijdag zelf in een gesprek met Het Laatste Nieuws: “We moeten op zoek naar een stabiele coalitie.” Maar wil de oppositie dat ? Wij stelden de drie oppositiepartijen vijf pertinente vragen. Lees meer in ons dossier ‘de politiek in Zoersel’.

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Smalle doorgang door renovatiewerken in Zoersel Dorp: fietsers moeten omleiding volgen
  Zoersel

  Smalle doorgang door renovatie­wer­ken in Zoersel Dorp: fietsers moeten omleiding volgen

  Het oud gemeentehuis op Dorp 38 in Zoersel wordt momenteel gerenoveerd. De hekken van de werf staan deels op het fietspad dat op die plek sowieso al vrij smal is. De situatie werd ook door Vlaams Belang aangekaart. “Levensgevaarlijk om daar met een fiets te passeren wanneer er net naast je schouder een vrachtwagen voorbijraast.” Het lokaal bestuur heeft de aannemer op de vingers getikt, omdat de verplichte signalisatie niet in orde was. Intussen is er een omleiding voor fietsers.