Archiefbeeld - nieuwjaarszingen in Zoersel
Volledig scherm
Archiefbeeld - nieuwjaarszingen in Zoersel © emz

Nog onduidelijk of ‘nieuwjaarke zoete’ zingen in Zoersel mag: “Niet slim nu corona woekert”

ZoerselHet bestuur van de gemeente Zoersel heeft nog niet beslist of de kinderen op oudjaar nieuwjaarke zoete mogen gaan zingen. Al lijkt burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA) eerder naar een njet te neigen. Dat blijkt uit het antwoord op een vraag van Jos Vekemans (h-EERLIJK ZOERSEL) tijdens de vragenronde alvorens de eigenlijke gemeenteraad op dinsdagavond. 

 1. Oud stort krijgt make-over tot waterrijke vallei: “Zoals spons water opnemen, vasthouden en loslaten”
  PREMIUM
  Zandhoven

  Oud stort krijgt make-over tot waterrijke vallei: “Zoals spons water opnemen, vasthouden en loslaten”

  Het Viersels Gebroekt in Viersel (Zandhoven) is vroeger opgehoogd met bouwpuin. Dat stort in de vallei van de Kleine Nete zou tegen de zomer van 2024 volledig afgegraven moeten zijn, zodat het overstromingsgebied weer volledig dienst kan doen als waterbuffer. En die functie is van groot belang nu de weersomstandigheden alsmaar extremer worden. “Droogte en wateroverlast hebben een impact op natuur, bebouwing, landbouw en industrie”, aldus Cathy Berx, gouverneur van de Provincie Antwerpen, één van de zeven partners in het project.
 2. Al weken wordt centrum van Halle-Zoersel besmeurd door zwart slib uit camions: “Gloednieuwe witte auto vol zwarte spetters, en ze gaan er nog niet zomaar af ook”
  PREMIUM
  Zoersel/Schilde

  Al weken wordt centrum van Hal­le-Zoer­sel besmeurd door zwart slib uit camions: “Gloednieu­we witte auto vol zwarte spetters, en ze gaan er nog niet zomaar af ook”

  Het trottoir, auto’s en gevels van huizen in het centrum van Halle-Zoersel raakten de afgelopen weken plots meermaals besmeurd met zwarte spetters. “Het begint echt de spuigaten uit te lopen”, zucht bewoonster Ayka Sels (27). Het hardnekkig vuil is wellicht afkomstig van vrachtwagens vol geruimd slib vanuit de Antitankgracht in Schilde. De andere boosdoener is vermoedelijk een nogal uit de kluiten gewassen vluchtheuvel.