Passanten trotseerden plassen tot 20 centimeter diep.
Volledig scherm
Passanten trotseerden plassen tot 20 centimeter diep. © Ewoud Meeusen

Nieuwe rioleringen in wijk Meerheide nog niet voor morgen: protesterende buurtbewoners halen slag thuis

Het is onwettig dat de gemeente Zoersel burgers kosteloos grondafstand laat doen in functie van een nieuwe riolering op wijk Meerheide. Dat vonnis heeft de vrederechter van kanton Zandhoven vorige week uitgesproken. Het bestuur betreurt dat de rioleringswerken om de wateroverlast op te lossen opnieuw vertraging oplopen. De gemeente bekijkt nog of ze in beroep zal gaan. 

 1. Wateroverlastsaga Meerheide blijft voortduren: “Het zijn wel wij die met natte voeten en broek naar de auto moeten zwemmen”

  Waterover­last­saga Meerheide blijft voortduren: “Het zijn wel wij die met natte voeten en broek naar de auto moeten zwemmen”

  Voor het grondwaterpeil is het misschien wel een geschenk, maar voor de inwoners van de Meerheide in Zoersel betekent de hevige regenval opnieuw miserie. De bewoners zijn het kotsbeu dat hun straat onder water loopt. Een deel van hen hoopt dan ook dat de nieuwe riolering er snel komt. “We snappen niet dat mensen van de Turfstraat daartegen procederen. Want het zijn niet zij, maar wij die met natte voeten en broek naar de auto moeten zwemmen”, zegt een verontwaardigde bewoonster van de Meerheide.
 2. Opnieuw wateroverlast in wijk Meerheide, schepen bijt van zich af: “Plannen voor heraanleg liggen klaar, maar bewoners zelf blijven procederen”

  Opnieuw waterover­last in wijk Meerheide, schepen bijt van zich af: “Plannen voor heraanleg liggen klaar, maar bewoners zelf blijven procederen”

  De Meerheide in Zoersel stond vandaag opnieuw blank. Het water van de ingebuisde Krekelenloop raakte in de naburige Turfstraat verstopt, met enorme plassen tot tien centimeter diep als gevolg. Volgens schepen voor Openbare Werken Danny Van de Velde zouden de geplande aanleg van open grachten en rioleringswerken de wateroverlast oplossen. “Maar verschillende bewoners hebben daartegen geprocedeerd”, licht Van de Velde toe.
 1. Hartverwarmende actie: 12-jarige Tommy maakt baseballknuppels van afgebroken hout door windstorm
  Play

  Hartverwar­men­de actie: 12-jarige Tommy maakt baseball­knup­pels van afgebroken hout door windstorm

 2. Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is
  Play

  Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is