Het nieuw college van burgemeester en schepenen. V.l.n.r.: schepen Olivier Rul (Open Vld), schepen Danny Van de Velde (N-VA), burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA), schepen Marc De Cordt (Groen), schepen Katrien Schryvers (CD&V), schepen Luc Kennis (CD&V) en schepen Roel Van Elsacker (CD&V)
Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuw college van burgemeester en schepenen. V.l.n.r.: schepen Olivier Rul (Open Vld), schepen Danny Van de Velde (N-VA), burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA), schepen Marc De Cordt (Groen), schepen Katrien Schryvers (CD&V), schepen Luc Kennis (CD&V) en schepen Roel Van Elsacker (CD&V) © emz

Nieuwe coalitie belooft afwijkingen of aanvullingen bestuursakkoord te concretiseren in meerjarenplan: “De klant komt centraal te staan”

ZoerselDe nieuwe coalitie van Zoersel heeft dinsdag op de gemeenteraad het addendum op het bestuursakkoord voorgesteld. “Ik geloof dat dit een stevige basis vormt om verder te kunnen besturen met vier partijen”, sprak burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA). Al miste de oppositie concretisering. Het lokaal bestuur beloofde het addendum tegen de jaarwisseling om te zetten in acties en doelstellingen in het meerjarenplan. 

 1. Een nieuwe meerderheid, een nieuw beleidsplan: coalitie wil inzetten op participatie, verenigingen, sociaal woonbeleid én de openbare verlichting gaat weer aan in het weekend
  PREMIUM
  Zoersel

  Een nieuwe meerder­heid, een nieuw beleids­plan: coalitie wil inzetten op participa­tie, verenigin­gen, sociaal woonbeleid én de openbare verlich­ting gaat weer aan in het weekend

  De vernieuwde bestuursploeg van Zoersel is klaar met het herwerkte beleidsplan. Nu CD&V de wankel gebleken coalitie tussen N-VA, Open Vld en Groen heeft versterkt, moest er ook een aanpassing gebeuren van de beleidsplannen. Zo wordt het wijkoverleg ingevoerd, mogen raadsleden weer vragen stellen op de raad zelf, wordt er een nodenplan van de verenigingen opgemaakt en moet er een betere mix van sociale en privéwoningen komen. Alles over de politiek in Zoersel leest u in ons dossier.
 1. Hoongelach, tranen én protest bij eedaflegging nieuw gemeentebestuur: “De burgemeester offert iedereen op om postje veilig te stellen”
  PREMIUM
  Zoersel

  Hoongelach, tranen én protest bij eedafleg­ging nieuw gemeentebe­stuur: “De burgemees­ter offert iedereen op om postje veilig te stellen”

  Het nieuw bestuur in Zoersel heeft donderdagavond op de gemeenteraad de eed afgelegd. De zitting was bijzonder bewogen: een fulminerend Vlaams Belanger Wouter Bollansée, hoongelach bij het publiek richting die partijvoorzitter, een pittig verweer van nieuwe schepen Katrien Schryvers en tranen bij uit de boot gevallen schepen Cindy Van Paesschen. “We zijn geen onfeilbare mensen, maar we gaan met deze sterke ploeg het beste van onszelf geven”, aldus burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA), die op post blijft.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.