De vlindervriendelijkste tuin ligt in Zoersel: Ludo Vorsselmans spotte de meeste soorten tijdens de Grote Vlindertelling van Natuurpunt
Volledig scherm
PREMIUM
De vlindervriendelijkste tuin ligt in Zoersel: Ludo Vorsselmans spotte de meeste soorten tijdens de Grote Vlindertelling van Natuurpunt © emz

Nergens zo veel verschillende vlinders geteld als in tuin van Ludo (69): “Het restaurant staat hier elke dag voor ze klaar”

ZoerselDe vlindervriendelijkste tuin van Vlaanderen ligt in Zoersel. Ludo Vorsselmans (69) spotte tijdens de Grote Vlindertelling van Natuurpunt, die liep van 3 tot en met 25 juli, de meeste soorten van alle deelnemers. De gepassioneerd hobbyist kon maar liefst 38 verschillende species waarnemen in zijn hof. 

 1. Ortwin (64) voerde 177 tellingen uit tijdens Grote Vlindertelling van Natuurpunt: “Mijn hoogtepunt van het jaar”
  Waasmunster

  Ortwin (64) voerde 177 tellingen uit tijdens Grote Vlindertel­ling van Natuurpunt: “Mijn hoogtepunt van het jaar”

  Al van kindsbeen is hij gefascineerd door vlinders en zijn tuin in Waasmunster is een waar paradijs voor de kleurrijke insecten. Ortwin Hoffmann (64) uit Waasmunster kroonde zich de afgelopen drie weken met 177 tellingen tot ‘vlindertelkampioen’ van de Grote Vlindertelling van Natuurpunt. “Als iedere Vlaming een vlinderstruik zou zetten in zijn tuin, zou dat een grote vooruitgang betekenen voor de vlinderpopulatie.”
 2. WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Turnhout (al) wakker van de Rode Duivels? “Nog geen enkele aanvraag binnen”
  PREMIUM
  Turnhout

  WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Turnhout (al) wakker van de Rode Duivels? “Nog geen enkele aanvraag binnen”

  De energiecrisis en de periode van het jaar - het WK wordt voor het eerst niet in de zomer georganiseerd - zullen ongetwijfeld een invloed hebben op de beleving van het WK voetbal in Turnhout. Dat blijkt uit onze rondvraag in de Binkenstad. “Bij andere grote tornooien zijn er meerdere kandidaten om een scherm te plaatsen. Voor dit jaar hebben we nog geen enkele aanvraag voor een WK-event binnen", zegt burgemeester Paul Van Miert. Wordt het dan een winters voetbalfeest in mineur? Of komt de horeca met een oplossing?