Henry Mentink gaat vanuit Nederland met een kruiwagen te voet naar Parijs om de hele wereld op de Werelderfgoedlijst te krijgen. Hij hield vrijdagnamiddag halt aan de samentuin op de Veldstraat in Zoersel, waar hij ontvangen werd door Bart Gysels van de samentuin, schepen Marc De Cordt, klimaatambtenaar Els Beeckx en burgemeester Liesbeth Verstreken
Volledig scherm
Henry Mentink gaat vanuit Nederland met een kruiwagen te voet naar Parijs om de hele wereld op de Werelderfgoedlijst te krijgen. Hij hield vrijdagnamiddag halt aan de samentuin op de Veldstraat in Zoersel, waar hij ontvangen werd door Bart Gysels van de samentuin, schepen Marc De Cordt, klimaatambtenaar Els Beeckx en burgemeester Liesbeth Verstreken © emz

Nederlander stapt met kruiwagen vol zakjes grond naar Parijs: “De hele aarde op Werelderfgoedlijst krijgen”

ZoerselMet een kruiwagen vol zakjes aarde 500 kilometer wandelen in 45 dagen. Dat is de missie van de Nederlander Henry Mentink (69). Bij het hoofdbureau van UNESCO in Parijs wil hij onze volledige wereld op de Werelderfgoedlijst laten zetten. Met die actie roept hij op geen geld meer te slaan uit de grond, maar die te delen en zo meer zorg te dragen voor onze aardbol. Vrijdagnamiddag hield hij halt aan de samentuin in de Veldstraat in Zoersel. 

  1. LEVENSVERHAAL. Kunststofpionier en wielersponsor Remi De Moor (87) overleden: “Ze noemden hem weleens de Belgische vader van Cancellara”
    PREMIUM

    LEVENSVER­HAAL. Kunststof­pi­o­nier en wielerspon­sor Remi De Moor (87) overleden: “Ze noemden hem weleens de Belgische vader van Cancellara”

    Remi De Moor is op 87-jarige leeftijd overleden aan een slepende ziekte. Hij was oprichter van het kunststofbedrijf Vosschemie in Lier maar hij had vooral een groot hart voor de wielersport. Zo hield hij mee de zesdaagse in Gent in stand en bracht hij het supporterscafé van topwielrenner Fabian Cancellara naar Koningshooikt. We blikken terug op zijn leven: “Zijn bezoek aan tourwinnaar Alberto Contador was een emotioneel moment.”
    Lier