Negentien Congo-veteranen hielden donderdagmiddag een reünie in Halle-Zoersel. Ook burgemeester Liesbeth Verstreken en schepen Danny Van de Velde kwamen op bezoek. Met veel trots poseren de paracommando's met hun rood parachutistenmutsje. Eentje van de aanwezigen met een groene muts is een commando.
Volledig scherm
Negentien Congo-veteranen hielden donderdagmiddag een reünie in Halle-Zoersel. Ook burgemeester Liesbeth Verstreken en schepen Danny Van de Velde kwamen op bezoek. Met veel trots poseren de paracommando's met hun rood parachutistenmutsje. Eentje van de aanwezigen met een groene muts is een commando. © emz

Na jaar zonder reünie opnieuw hartelijk weerzien voor Congo-veteranen

ZoerselNegentien Congo-veteranen zijn donderdagmiddag samengekomen in Halle-Zoersel voor hun jaarlijkse reünie. De oud-paracommando’s zijn fier dat ze tijdens de onafhankelijkheidsstrijd van de voormalige Belgische kolonie in 1960 zoveel landgenoten hebben kunnen evacueren, al was het geen evidente missie. “We hebben onmenselijke zaken meegemaakt die je als jonge mens nooit in uw leven ervaart”, blikt Leo Van Dyck (81) uit Halle terug op de bewogen periode. 

  1. Gedaan met festivals op Spoor Oost? Wel als het aan district ligt: “Alsof stad alle herrie en overlast in Borgerhout wil dumpen”
    BORGERHOUT

    Gedaan met festivals op Spoor Oost? Wel als het aan district ligt: “Alsof stad alle herrie en overlast in Borgerhout wil dumpen”

    Voor het eerst zes weken Sinksenfoor. Voor het eerst Sinksenfoor tot twee uur ’s nachts. Voor het eerst hiphopfestival Fire Is Gold. Voor het eerst technofestival Vaag Outdoor. En nu ook een nieuwe editie van StuDay en voor het eerst het gloednieuwe Fear Festival. Spoor Oost is na maandenlang testen en vaccineren dé plek voor massa-evenementen geworden in Antwerpen. Maar de buurt kan dat niet langer aan, aldus het districtsbestuur. “Je hoort de muziek en het gegil tot een kilometer ver, er is verkeersoverlast en onze publieke ruimte wordt afgezet.”