Negentien Congo-veteranen hielden donderdagmiddag een reünie in Halle-Zoersel. Ook burgemeester Liesbeth Verstreken en schepen Danny Van de Velde kwamen op bezoek. Met veel trots poseren de paracommando's met hun rood parachutistenmutsje. Eentje van de aanwezigen met een groene muts is een commando.
Volledig scherm
Negentien Congo-veteranen hielden donderdagmiddag een reünie in Halle-Zoersel. Ook burgemeester Liesbeth Verstreken en schepen Danny Van de Velde kwamen op bezoek. Met veel trots poseren de paracommando's met hun rood parachutistenmutsje. Eentje van de aanwezigen met een groene muts is een commando. © emz

Na jaar zonder reünie opnieuw hartelijk weerzien voor Congo-veteranen

ZoerselNegentien Congo-veteranen zijn donderdagmiddag samengekomen in Halle-Zoersel voor hun jaarlijkse reünie. De oud-paracommando’s zijn fier dat ze tijdens de onafhankelijkheidsstrijd van de voormalige Belgische kolonie in 1960 zoveel landgenoten hebben kunnen evacueren, al was het geen evidente missie. “We hebben onmenselijke zaken meegemaakt die je als jonge mens nooit in uw leven ervaart”, blikt Leo Van Dyck (81) uit Halle terug op de bewogen periode. 

 1. Jaar na verhuis naar nieuwe site houdt Dienst Infrastructuur opendeur
  Zoersel

  Jaar na verhuis naar nieuwe site houdt Dienst Infrastruc­tuur opendeur

  De technische dienst en dienst onderhoud van de gemeente Zoersel hebben al een jaar lang onderdak gevonden in de nieuwe gebouwen langs de Achterstraat 18 in Sint-Antonius Zoersel. Door de COVID-19-crisis moest de officiële opening van de ‘Dienst Infrastructuur’ een tijdlang uitgesteld worden, maar de eigenlijke datum is nu bekend. Op zondag 24 oktober kan iedereen tussen 11 en 17 uur langskomen voor een coronaveilige rondleiding op de nieuwe site. Nadien kan je gezellig met een hapje en drankje napraten met de medewerkers. Kinderen kunnen zich uitleven op het springkasteel of met volksspelen.
 1. Burgerbeweging reageert na 2 weken radiostilte op Turnhoutsebaan als fietsstraat: “Eerste stap om er weer ‘de baan’ van te maken”
  PREMIUM
  BORGERHOUT

  Burgerbewe­ging reageert na 2 weken radiostil­te op Turnhoutse­baan als fiets­straat: “Eerste stap om er weer ‘de baan’ van te maken”

  De Turnhoutsebaan in Borgerhout wordt een fietsstraat. Het nieuws sloeg eind september in als een bommetje. Na reacties van de stad, het district, de politie, buurtbewoners en gewezen burgervader Bob Cools, bleef het verdacht stil bij de burgerbeweging ‘Pak ze aan, de Turnhoutsebaan’. Tot nu. “Op lange termijn moet de Turnhoutsebaan terug de De Keyserlei van Borgerhout worden.”
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.