Ook bewoonster Shauni maakte gebruik van de Buurtbus om van Monnikenheide naar het AZ Voorkempen te gaan, waar ze vrijwilligerswerk doet
Volledig scherm
Ook bewoonster Shauni maakte gebruik van de Buurtbus om van Monnikenheide naar het AZ Voorkempen te gaan, waar ze vrijwilligerswerk doet © emz

Na afschaffen Buurtbus zoekt Monnikenheide vrijwillige chauffeurs

 1. Gedemotiveerd, veel verlof en altijd 9-to-5? Zes clichés over ambtenaren onder de loep genomen
  Jobat

  Gedemoti­veerd, veel verlof en altijd 9-to-5? Zes clichés over ambtenaren onder de loep genomen

  Volgens de recentste cijfers van het Salariskompas van Jobat.be is werken voor de overheid geen slecht idee. Onze overheid staat immers op de vijfde plaats in de rankschikking van de best betalende sectoren én de sectoren waar de medewerkers het gelukkigst zijn in hun professionele leven. Ambtenaren kampen echter wel met heel wat hardnekkige vooroordelen. Kloppen die? Kara Roggeman van de FOD Beleid & Ondersteuning (BOSA) geeft haar mening over zes hardnekkige clichés die circuleren over werken bij de overheid.
 2. PREMIUM

  Waarom Lily (11) géén plek in Antwerpse middelbare voorkeurs­school krijgt: “Toeval beslist over het geluk van onze dochter... Zo onrecht­vaar­dig”

  Van alle kinderen die zich dit voorjaar in Antwerpen voor de A-stroom van het middelbaar onderwijs aanmeldden, heeft 6 procent – of 467 leerlingen – géén plaats in een voorkeursschool. De ontgoocheling bij Véronique De Nijs en Joris Janssen, maar vooral bij dochter Lily (11), is enorm. “Al haar beste vriendinnetjes kunnen naar dezelfde school. Lily grijpt er als enige naast. We krijgen deze ‘loterij’ niet aan haar uitgelegd.” Hoe de procedure in zijn werk gaat? Met een grote portie toeval, zo blijkt. En de inbreng van... een deurwaarder.
  Antwerpen