Links: bewoner Shauni, rechts: Patrick Verheyen, verantwoordelijke voor vervoer op Monnikenheide
Volledig scherm
Links: bewoner Shauni, rechts: Patrick Verheyen, verantwoordelijke voor vervoer op Monnikenheide © emz

Monnikenheide betreurt dat buurtbus verdwijnt: “Het wordt puzzelen om onze gasten op werk te krijgen”

ZoerselNa het afschaffen van de Belbus riepen Zoersel, Malle en Zandhoven de Buurtbus in het leven. Maar ook die bus zal niet langer uitrijden. Dat geeft zorginstellingen zoals Monnikenheide-Spectrum toch wel kopzorgen. Heel wat van de bewoners met een verstandelijke beperking op de campus in Zoersel gebruiken de buurtbus om naar het begeleid werk te gaan. “Via het klassieke openbaar vervoer geraken ze daar niet”, aldus Patrick Verheyen, afdelingshoofd van het dagcentrum en verantwoordelijke voor vervoer bij Monnikenheide-Spectrum. 

 1. KOERSGEKKE KEMPEN. Het kleinste wielerkroegje van België: “In ’t Cristalleke hang je met Evenepoel aan de toog terwijl van Aert toekijkt”
  PREMIUM

  KOERSGEKKE KEMPEN. Het kleinste wieler­kroeg­je van België: “In ’t Cristalle­ke hang je met Evenepoel aan de toog terwijl van Aert toekijkt”

  Zondag is het tijd voor de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen: De Ronde. Ook Kempenaren zijn zot van de koers, en dus zochten we uit wat de koers in onze regio betekent. Vandaag zetten we ons op een barkruk in een piepklein wielercafé: ‘t Cristalleke. “Met authentieke toog, koerskrukken en -stoelen en een waaier aan wielerattributen bouwden we de garage achter Café Welkom om tot koerskroegske.” Snuif de unieke wielersfeer in ‘t Cristalleke samen met ons op.
  Turnhout
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Brecht trekt de stekker uit Nationaal Park: “Geen antwoorden op onze bezorgdheden”
  PREMIUM

  Brecht trekt de stekker uit Nationaal Park: “Geen antwoorden op onze bezorgdhe­den”

  De gemeente Brecht is de eerste die de stekker uit het dossier van het Nationaal Park Kalmthoutse Heide trekt. Zij willen er géén deel van uitmaken omdat er nog veel onduidelijkheden zijn. “Brecht was een maand geleden al beslissingsrijp en heeft door gebrek aan draagvlak en te veel onbeantwoorde vragen de beslissing genomen om de stekker er uit te trekken. We staan vandaag nog steeds achter ons standpunt”, zegt schepen van Landbouw. Duidelijke taal dus.
  Brecht