Martine Jordaens (45) uit Zoersel kreeg 30 jaar geleden een nieuw hart en nieuwe longen. Het was de eerste hart- en longtransplantatie in Vlaanderen
Volledig scherm
PREMIUM
Martine Jordaens (45) uit Zoersel kreeg 30 jaar geleden een nieuw hart en nieuwe longen. Het was de eerste hart- en longtransplantatie in Vlaanderen © Klaas De Scheirder

Martine (45) kreeg 30 jaar geleden als eerste Vlaming nieuw hart én nieuwe longen: “Het mooiste cadeau dat ik ooit gekregen heb”

ZoerselVolgens dokters zou Martine Jordaens (45) nooit één jaar oud worden. De eerste hart- en longtransplantatie in Vlaanderen gaven haar dertig jaar geleden echter een tweede leven. “Dankzij deze ‘nieuwe motor’ heb ik al dubbel zo lang geleefd als met mijn vorige”, vertelt de positief ingestelde dame uit Zoersel. “Al heb ik binnenkort waarschijnlijk nieuwe longen nodig.”

  1. Voor u geproefd én gekeurd: winterbieren uit de provincie Antwerpen
    PREMIUM
    Provincie Antwerpen

    Voor u geproefd én gekeurd: winterbie­ren uit de provincie Antwerpen

    De zomer, dat is een koud glas bier op een terras. Maar heel wat microbrouwerijen hebben ook een soms meer dan fantastisch aanbod van donkere bieren die het meest tot hun recht komen in een gezellige bruine kroeg, thuis aan de open haard of buiten aan de vuurkorf. Stevige bieren meestal al dan niet een hele tijd gerijpt op een whisky-, rum of bourbonvat. Wij kozen er enkelen voor u uit. Allemaal gebrouwen in de provincie Antwerpen én we vroegen de mening van de organisatoren (Objectieve Bierproevers Essense Regio = OBER) van hét bekendste winter- en kerstbierenfestival van Vlaanderen en Nederland : het Kerstbierfestival in Essen. “Aan scores doen we principieel niet mee, we zijn objectieve bierproevers”, grijnzen ze. “Maar dit zijn allemaal aanraders.”