Enkele leerlingen uit het vierde leerjaar aan een van de vele poëziehaltes van de gedichtenwandeling
Volledig scherm
Enkele leerlingen uit het vierde leerjaar aan een van de vele poëziehaltes van de gedichtenwandeling © emz

Leerlingen van Sint-Elisabethschool beleven interactieve gedichtenwandeling tijdens Poëzieweek

ZoerselVan 27 januari tot en met 2 februari vieren Vlaanderen en Nederland de Poëzieweek. Ook de Sint-Elisabethschool in Zoersel laat dat niet zomaar voorbijgaan. De leerkrachten hebben een avontuurlijke wandeling vol gedichten uitgestippeld, die bij iedere klas van de lagere school op het programma staat. 

 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Nieuwe verkeersborden waarschuwen automobilisten voor overstekende fietsers aan Alberta F.C.

  Nieuwe verkeers­bor­den waarschu­wen automobi­lis­ten voor oversteken­de fietsers aan Alberta F.C.

  In 2019 bracht Tara Godts (N-VA) haar allereerste agendapunt op de gemeenteraad van Schilde. Ze vroeg oversteekplaatsen op de Waterstraat, waar scholieren en ook voetballers van Alberta F.C. vaak de drukke baan kruisen. De gemeente heeft onlangs verkeersborden geplaatst om automobilisten te waarschuwen voor overstekende fietsers. “Ik ben ontzettend tevreden met deze nieuwe signalisatie”, aldus Godts.
  Schilde
 3. Miljoenen euro’s drugsgeld uit Dubai witgewassen via chique Antwerpse antiekhandelaar: 4 man in de cel

  Miljoenen euro’s drugsgeld uit Dubai witgewas­sen via chique Antwerpse antiekhan­de­laar: 4 man in de cel

  De 46-jarige antiekhandelaar Jan H. - die een antiekzaak in de Antwerpse Kloosterstraat had - wordt ervan verdacht grote geldbedragen, onder meer afkomstig uit de invoer van partijen cocaïne, te hebben witgewassen. De man zou gehandeld hebben in opdracht van drugscriminelen die zich in Dubai schuilhouden. Het criminele vermogen wordt geraamd op 9,5 miljoen euro. Bij huiszoekingen werden grote hoeveelheden cashgeld, luxewagens, horloges en wapens gevonden.
  Antwerpen