Gemeentelijke basisschool de Kiekeboes
Volledig scherm
Gemeentelijke basisschool de Kiekeboes © emz

Kleuterschool de Kiekeboes 10 dagen dicht na coronabesmettingen: “Nogmaals reden om iedereen op te roepen zich te laten vaccineren”

ZoerselDe kleuterschool van gemeentelijke basisschool de Kiekeboes in de Kerkstraat in Zoersel sluit tijdelijk de deuren. Drie leerkrachten testten positief op het coronavirus. Ook enkele kleuters zijn besmet. 

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Sterrenchefs van Hertog Jan openen nu ook Bar Bulot in Botanic
  ANTWERPEN

  Sterren­chefs van Hertog Jan openen nu ook Bar Bulot in Botanic

  Sterrenchefs Gert De Mangeleer en Joachim Boudens openen donderdag Bar Bulot naast hun Hertog Jan in Botanic aan het Mechelseplein. Bar Bulot zag in 2019 het levenslicht in Brugge als seafoodrestaurant maar groeide uit tot een zaak waar ook vleesliefhebbers aan hun trekken komen. In 2021 ontving Bar Bulot een Michelinster en werd het brasserie van het jaar volgens Gault&Millau. Nu is er dus ook een Bar Bulot in de Koekenstad.
 3. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Bekerduel tussen Amigos Zoersel en Roeselare B was een ‘coronawedstrijd’ tussen twee ploegen die duidelijk de gevolgen dragen van de lange pauze
  VOLLEYBAL BEKER VAN BELGIË

  Bekerduel tussen Amigos Zoersel en Roeselare B was een ‘coronawed­strijd’ tussen twee ploegen die duidelijk de gevolgen dragen van de lange pauze

  Vrijdag was het een speciale avond voor eerstenationaler Amigos Van Pelt Zoersel en tweedenationaler Knack Roeselare B. In de Jartazi Arena streden beide teams voor een plaats in de volgende ronde van de Beker van België, met als volgende tegenstrever Knack Roeselare A. Zowel voor de West-Vlaamse ploeg als voor het team van trainer-coach Peter Speckstadt zou dat een gedroomde tegenstander zijn. Aan motivatie geen gebrek dus.
 2. Twintiger veroordeeld tot 4 jaar cel na tweede gewapende overval op zelfde winkel: “Hij voerde zijn werkstraf niet uit en lijkt onverbeterlijk”
  Turnhout

  Twintiger veroor­deeld tot 4 jaar cel na tweede gewapende overval op zelfde winkel: “Hij voerde zijn werkstraf niet uit en lijkt onverbeter­lijk”

  Twee Nederlanders die in september vorig jaar een gewelddadige overval hebben gepleegd op telefoonwinkel Phone 2 Go in de Leopoldstraat in Turnhout zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen tot 4 jaar. Ze sloegen de zaakvoerder bewusteloos en bonden hem vast. Voor één van de daders was het de tweede keer binnen één jaar dat hij in die winkel een gewapende overval pleegde.