Karen opent een nieuwe brillenwinkel in Zoersel.
Volledig scherm
Karen opent een nieuwe brillenwinkel in Zoersel. © Tessa Kraan

Karen opent eigen optiekwinkel in Sint-Antonius: “Dit was al lang een droom”

ZoerselHet dorp van Sint-Antonius Zoersel is weer een winkel rijker. Karen Lescrauwaet (39) uit Zoersel heeft op de Handelslei haar eigen optiek ‘Karen BRIL’ geopend. 

 1. Van LEGO-robots bouwen tot een musicalkamp: 7 kindvriendelijke activiteiten voor de paasvakantie in de regio Antwerpen
  PREMIUM

  Van LE­GO-ro­bots bouwen tot een musical­kamp: 7 kindvrien­de­lij­ke activitei­ten voor de paasvakan­tie in de regio Antwerpen

  De paasvakantie staat weer voor de deur en dat betekent dat jij je kids weer moet zien te entertainen. Kies je voor een kwalitatief momentje met het hele gezin of moet je werken en zoek je iets om je kroost mee te bezigen? Onze redactie helpt je alvast op weg met zeven kindvriendelijke bezigheden in Antwerpen en omstreken. Van robots bouwen in LEGO in Schoten tot een musicalkamp in Antwerpen: met deze activiteiten vervelen je kinderen zich geen moment tijdens de aankomende paasvakantie.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. Prijzen winnen, vers sapje drinken en straattheater bewonderen: feestmarkt in Zoersel

  Prijzen winnen, vers sapje drinken en straatthea­ter bewonderen: feestmarkt in Zoersel

  Vlaanderen viert in april de ‘Maand van de Markt’. Ook Zoersel doet daaraan mee. De markt van dinsdagvoormiddag 4 april op de Kerkstraat en de Voorne wordt in een feestelijk jasje gestoken. Bezoekers maken bij elke aankoop kans op prijzen, krijgen een vers sapje getrapt en genieten van straattheater door lokale toneelvereniging Tilia. Wie wil deelnemen aan de wedstrijd, kan alvast de app ‘Ik koop lokaal’ downloaden via www.maandvandemarkt.be.
  Zoersel
 2. 2 kinderen leven in een tent, 6 in een garage: opvallend veel jeugdige dak- en thuislozen in regio
  PREMIUM

  2 kinderen leven in een tent, 6 in een garage: opvallend veel jeugdige dak- en thuislozen in regio

  Het beeld dat dak- en thuisloosheid iets is van de grootsteden, mag defintief naar het rijk der fabelen. Uit tellingen van eind oktober door onderzoekers van LUCAS KU Leuven en CIRTES UCLouvain blijkt dat het overal voorkomt, ook in de regio Boom-Mechelen-Lier. Daar werden liefst 997 dak- en thuislozen geteld. Vergeet het cliché van de man met de lange baard, onder hen opvallend veel kinderen en jongeren.
  Ranst, Lier
 3. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.