PPS-schepen Koen Paredaens, N-VA-schepen Michaël Heyvaert en burgemeester Liesbeth Verstreken in de pastorietuin
Volledig scherm
PREMIUM
PPS-schepen Koen Paredaens, N-VA-schepen Michaël Heyvaert en burgemeester Liesbeth Verstreken in de pastorietuin © Marcel De Vos

Juridische slag rond dorpszaal in pastorietuin komt ten einde: gemeente mag aan bouw starten

ZoerselDe kogel is door de kerk. Na twee jaar juridisch getouwtrek mag de gemeente Zoersel dan toch een dorpszaal realiseren in de pastorietuin in Halle. De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft geen gehoor gegeven aan actiecomité OverHal vzw, die zich tegen het project verzette. Coalitiepartij N-VA verwacht dat de dorpszaal er tegen de zomer van 2022 zal staan.

 1. Gouverneur vernietigt gemeenteraadsbesluit: bestuur mag dorpszaal al bouwen, maar voor Europese subsidies lijkt het te laat: “Inwoner is hier weer grote dupe van”
  PREMIUM
  Zoersel

  Gouverneur vernietigt gemeente­raads­be­sluit: bestuur mag dorpszaal al bouwen, maar voor Europese subsidies lijkt het te laat: “Inwoner is hier weer grote dupe van”

  Cathy Berx heeft een besluit van de gemeenteraad in Zoersel inzake de bouw van de dorpszaal in de pastorijtuin in Halle vernietigd. De gouverneur beschouwt gemeenteraadslid Tom Sleeuwaert (h-EERLIJK ZOERSEL) als betrokken partij, waardoor hij in oktober dus eigenlijk niet mee had mogen stemmen. Door die beslissing behoudt het bestuur wel zijn uitvoerbare vergunning om de dorpszaal al te bouwen. Al lijkt het onhaalbaar om nog in aanmerking te komen voor de Europese subsidies voor innovatieve verwarming via zonnepanelen.
 2. Vzw OverHal vindt geen gehoor bij Raad voor Vergunningbetwistingen: bouw van nieuwe dorpszaal in pastorijtuin ligt nog altijd op tafel

  Vzw OverHal vindt geen gehoor bij Raad voor Vergunning­be­twis­tin­gen: bouw van nieuwe dorpszaal in pastorij­tuin ligt nog altijd op tafel

  De tegenstanders van de geplande nieuwe dorpszaal in de historische pastorijtuin hebben geen gehoor gevonden bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Die Raad heeft de procedure tot schorsing, die de burgerbeweging OverHal begin dit jaar had opgestart, verworpen. Maar de burgerbeweging blijft strijdvaardig: “We blijven wachten op de uitspraak over de nietigverklaring.”