Theatermakers Lander Severins (23) en Myrthe van Velden (24) weten zich ondanks de coronacrisis bezig te houden.
Volledig scherm
Theatermakers Lander Severins (23) en Myrthe van Velden (24) weten zich ondanks de coronacrisis bezig te houden. © Joetz vzw

Jonge theatermakers laten zich niet uit lood slaan door geannuleerde voorstellingen: “Myrthe schrijft fictie, ik hou me bezig met muziek”

Voor het cabaretduo ‘Grof Geschud’ bestaande uit de Zoerselse Lander Severins (23) en zijn Nederlandse vriendin Myrthe van Velden (24) stond de komende periode een pittige reeks voorstellingen van hun theaterstuk ‘Lijmen’ in Vlaanderen en Nederland op het programma. De coronacrisis zette echter een dikke streep door de rekening. Desondanks laten de theatermakers zich niet ontmoedigen. “We proberen ons publiek thuis in hun kot te amuseren”, aldus Lander.

 1. Optreden André Hazes, Herentals Fietst en Feest, EK voetbal, 13.000 vierkante meter terrasjes en nog zoveel meer: “Zodra het kan en mag, bruist stad als nooit tevoren”
  Herentals

  Optreden André Hazes, Herentals Fietst en Feest, EK voetbal, 13.000 vierkante meter terrasjes en nog zoveel meer: “Zodra het kan en mag, bruist stad als nooit tevoren”

  Het stadsbestuur en de horeca-uitbaters in Herentals laten door corona de moed niet zakken en brengen alles in gereedheid voor wanneer het licht op groen komt. Dan kan de Kempenaar in de Keizerstede de schade duchtig inhalen. Met 13.552 vierkante meter extra terrasjesruimte, bovenop het bestaande aanbod van vaste terrassen is het aanbod alvast groots. Het stadsbestuur geeft aan dat alles volgens de coronaregels die van kracht zijn, zal plaatsvinden.
 2. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel