De cultuurprijs 2020 in Zoersel werd zaterdag uitgereikt aan Jef Joosten.
Volledig scherm
De cultuurprijs 2020 in Zoersel werd zaterdag uitgereikt aan Jef Joosten. © emz

Jef Joosten (72) neemt cultuurprijs 2020 in ontvangst: “Een mooie bekroning”

ZoerselDe plechtigheid liet door corona een tijd op zich wachten, maar de cultuurraad en het gemeentebestuur van Zoersel hebben zaterdag de cultuurprijs officieel uitgereikt. Die was dit jaar weggelegd voor Jozef ‘Jef’ Joosten uit Halle-Zoersel. Hij stond mee aan de wieg van de wandelsport in Vlaanderen, Eurozoersel, de Zoerselse kerstmarkt en Parkmuzaïek. 

  1. Gemeente, politie en horeca-uitbaters grijpen in na overlast in uitgaansbuurt Malle: “Drukte voorbije weken vooral door bussen uit Turnhout”
    PREMIUM
    Malle/Turnhout

    Gemeente, politie en horeca-uitbaters grijpen in na overlast in uitgaans­buurt Malle: “Drukte voorbije weken vooral door bussen uit Turnhout”

    De voorbije weken waren er regelmatig klachten over overlast in de uitgaansbuurt van Malle en dan vooral rond de cafés The Missing Link en 't Hofke. Buurtbewoners klaagden vooral over lawaaioverlast, vandalisme en achtergelaten vuil. Het vuil en achtergelaten glas zou dan voornamelijk weer van de nachtwinkel afkomstig zijn. Politie, gemeente en horeca-uitbaters gaan nu samen ingrijpen. “Maar we gaan bij de gouverneur ook aandringen op uniforme regels, want nu was het extreem druk door jongeren die met de bus vanuit Turnhout tot hier kwamen”, zegt burgemeester Harry Hendrickx (DBM).