De glazen zijn momenteel nog leeg, al zal dat zaterdag anders zijn op Hopsahal. V.l.n.r.: organisatoren Pat Heylen, Dennis Nuyts en Michael Diels
Volledig scherm
De glazen zijn momenteel nog leeg, al zal dat zaterdag anders zijn op Hopsahal. V.l.n.r.: organisatoren Pat Heylen, Dennis Nuyts en Michael Diels © emz

Hopsahal laat bezoekers proeven van 35 lokale bieren: “Vele verborgen parels”

ZoerselBierliefhebbers moeten zaterdag in Halle-Zoersel zijn. De drie makkers Dennis Nuyts (36), Michael Diels (42) en Pat Heylen (56) organiseren in eigen dorp voor het eerst het bierproeffestival ‘Hopsahal’. 

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 3. E10 Hoeve stopt met restaurantgedeelte en gaat met eTien voor ‘samen tafelen’
  Brecht

  E10 Hoeve stopt met restaurant­ge­deel­te en gaat met eTien voor ‘samen tafelen’

  Wie er na dit weekend aan dacht om nog eens een tête-à-tête te hebben in de E10 Hoeve, zal er een alternatief moeten zoeken. Of een paar vrienden extra, want vanaf maandag schakelt eTien over op het concept ‘samen tafelen’. Het vroegere restaurant en de Orangerie zullen dan exclusief voorbehouden voor kleinere gezelschappen van om en bij de tien mensen. “We kregen steeds meer vraag van kleinere gezelschappen die wél de restaurantervaring willen, maar ook de privacy", zegt zaakvoerder Joris Goossens.