Tegen 2025 sluit 't Preventorium in Pulderbos. De gemeente Zoersel en Zandhoven moeten op zoek naar een oplossing voor zwemwater. Zoersel gaat een haalbaarheidsstudie laten uitvoeren, die moet uitwijzen wat de beste optie is
Volledig scherm
Tegen 2025 sluit 't Preventorium in Pulderbos. De gemeente Zoersel en Zandhoven moeten op zoek naar een oplossing voor zwemwater. Zoersel gaat een haalbaarheidsstudie laten uitvoeren, die moet uitwijzen wat de beste optie is © emz

Haalbaarheidsstudie moet duidelijkheid brengen in zwembaddossier

ZoerselHet Zoersels schepencollege gaat in kader van het zwembaddossier een haalbaarheidsstudie op touw zetten. Die moet cijfer- en datamateriaal over de piste van een zwembad met een toeristisch karakter enerzijds en die van een eenvoudig zwembad anderzijds in kaart brengen. Op basis van die gegevens moeten de gemeente en potentiële partners zoals Zandhoven, Schilde en Ranst knopen doorhakken. De Zoerselse oppositie heeft sterk op dit onderzoek aangedrongen. Deze partijen willen net als onafhankelijk schepen Cindy Van Paesschen dat ook de optie van zwemuren huren in Lille geanalyseerd wordt.

 1. Hiphopfestival Fire Is Gold stelt kraakvers, jong team voor: “We willen meer dan ooit onze sociale rol vervullen”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Hiphopfes­ti­val Fire Is Gold stelt kraakvers, jong team voor: “We willen meer dan ooit onze sociale rol vervullen”

  Het Antwerpse hiphopfestival Fire Is Gold wil niet enkel mooie praatjes verkopen om zo divers mogelijk te zijn, maar wil het effectief ook zijn, en dat start bij de basis. Daarom werkt het festival vanaf nu met een volledig nieuw team van creatievelingen uit de lokale hiphopsector en wil het festival meer dan ooit een sociale functie vervullen. “Divers? Dat is een lelijk woord: representatief voor de samenleving.”
 2. Zoersel gaat piste kleiner zwembad onderzoeken, al bepleit bestuur samenwerking met private partner
  PREMIUM
  Zoersel/Zandhoven

  Zoersel gaat piste kleiner zwembad onderzoe­ken, al bepleit bestuur samenwer­king met private partner

  De gemeente Zoersel gaat de piste van een eigen basiszwembad onderzoeken. De uitgeschreven tweede selectieleidraad hiervoor heeft de gemeenteraad dinsdagavond kunnen goedkeuren, aangezien de voltallige oppositie steun kreeg van onafhankelijk schepen Cindy Van Paesschen (N-VA). Het bestuur belooft deze opdracht ter harte te nemen, al bepleit het zelf wel een zwembad met recreatief gedeelte in samenwerking met de gemeente Zandhoven, dat gebouwd en geëxploiteerd wordt door een private partner.