Themabeeld
Volledig scherm
Themabeeld © Photo News

h-EERLIJK ZOERSEL vraagt bestuur optie om te zwemmen in Lille open te houden

Zoerselh-EERLIJK ZOERSEL vraagt het bestuur van Zoersel om parallel de eigen plannen voor een intergemeentelijk zwembad gesprekken aan te knopen met Lille, die een gloednieuw zwembad gaat bouwen. Zoersel zou eventueel zwemuren kunnen huren van deze buurgemeente. “Zo vermijden we dat onze basisscholen niet meer terecht gaan kunnen in een zwembad in de buurt”, aldus gemeenteraadslid Tom Sleeuwaert. 

 1. Vlaams Belang misnoegd over zwembaddossier: “Waarom worden er geen alternatieve locaties gezocht?”
  PREMIUM
  Zoersel

  Vlaams Belang misnoegd over zwembaddos­sier: “Waarom worden er geen alternatie­ve locaties gezocht?”

  Op de Zoerselse gemeenteraad van mei heeft sportschepen Olivier Rul (Open Vld) op vraag van Vlaams Belang een stand van zaken in het zwembaddossier gegeven. VB-gemeenteraadslid Wouter Bollansée reageerde misnoegd. “Het lijkt erop dat we in dit belangrijk dossier alles gaan inzetten op de Reva-site in Pulderbos, ook al is de grond volgens het schattingsverslag vier keer duurder dan verwacht.”
 2. KOERS huldigt Yvonne Reynders, pionier van het vrouwenwielrennen, met muurschildering: “Welkom thuis, in de stad der wereldkampioenen”
  Roeselare

  KOERS huldigt Yvonne Reynders, pionier van het vrouwen­wiel­ren­nen, met muurschil­de­ring: “Welkom thuis, in de stad der wereldkam­pi­oe­nen”

  Wielericoon Yvonne Reynders (85) werd dinsdag wel heel letterlijk in de verf gezet door KOERS, het Roeselaarse museum van de wielersport. De zevenvoudige wereldkampioene werd er geëerd met een muurschilderij in de museumtuin. “Dit zal ik nooit vergeten. Op termijn komen al mijn medailles en dergelijke naar KOERS”, reageert Yvonne die in Schaarbeek werd geboren maar in Zoersel woont.