Themabeeld
Volledig scherm
Themabeeld © Photo News

h-EERLIJK ZOERSEL vraagt bestuur optie om te zwemmen in Lille open te houden

Zoerselh-EERLIJK ZOERSEL vraagt het bestuur van Zoersel om parallel de eigen plannen voor een intergemeentelijk zwembad gesprekken aan te knopen met Lille, die een gloednieuw zwembad gaat bouwen. Zoersel zou eventueel zwemuren kunnen huren van deze buurgemeente. “Zo vermijden we dat onze basisscholen niet meer terecht gaan kunnen in een zwembad in de buurt”, aldus gemeenteraadslid Tom Sleeuwaert. 

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Vlaams Belang misnoegd over zwembaddossier: “Waarom worden er geen alternatieve locaties gezocht?”
  PREMIUM
  Zoersel

  Vlaams Belang misnoegd over zwembaddos­sier: “Waarom worden er geen alternatie­ve locaties gezocht?”

  Op de Zoerselse gemeenteraad van mei heeft sportschepen Olivier Rul (Open Vld) op vraag van Vlaams Belang een stand van zaken in het zwembaddossier gegeven. VB-gemeenteraadslid Wouter Bollansée reageerde misnoegd. “Het lijkt erop dat we in dit belangrijk dossier alles gaan inzetten op de Reva-site in Pulderbos, ook al is de grond volgens het schattingsverslag vier keer duurder dan verwacht.”
 1. Peter Speckstadt (Amigos Zoersel): “Na de lange onderbreking met volle motivatie er opnieuw tegenaan”
  VOLLEYBAL EERSTE NATIONALE

  Peter Speckstadt (Amigos Zoersel): “Na de lange onderbre­king met volle motivatie er opnieuw tegenaan”

  De mannenploeg van Amigos Van Pelt Sint-Antonius Zoersel hebben het nieuwe volleybalseizoen knap ingezet met een zege tegen Lanaken in de Beker van België. In de volgende ronde staat het team van trainer-coach Peter Speckstadt tegenover tweedenationaler Roeselare B. Sommige spelers van de eerstenationaler dromen al van een ronde verder, dan wordt een droomaffiche tegen Knack Roeselare A mogelijk.