Een raster om kleiner wild zoals reeën van de wegen te houden, komt er ook langs de ringweg in Zoersel
Volledig scherm
Een raster om kleiner wild zoals reeën van de wegen te houden, komt er ook langs de ringweg in Zoersel © RV

GroenRand belooft toe te zien op realisatie natuurmaatregelen aan ringweg in Zoersel

ZoerselZoersel zal paaltjes in de dorpskern plaatsen om auto’s te weren, als de ringweg er komt. Het Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV) zal in samenspraak met het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) dan weer heel wat maatregelen treffen om de natuur niet te erg te verstoren met deze omleidingsweg. Lokale natuurvereniging GroenRand belooft deze in de gaten te zullen houden. 

 1. Marianne Verhaert tevreden over aanpak NMBS om mobiel bereik te verbeteren: “Onderweg kunnen werken is aanmoediging om de trein te gebruiken”
  Grobbendonk

  Marianne Verhaert tevreden over aanpak NMBS om mobiel bereik te verbeteren: “Onderweg kunnen werken is aanmoedi­ging om de trein te gebruiken”

  Herkent u het ook? U krijgt telefoon of u wil nog snel uw mails beantwoorden en plots valt het bereik weg in de trein. Om dit probleem op te lossen test de NMBS innoverende ramen uit die het mobiele signaal makkelijker binnen moeten laten in de treinstellen. Als test zullen de ramen eerst toegepast worden op 20 M6-treinen, die ook op de lijn Turnhout-Binche en Turnhout-Antwerpen rijden.
 2. Als ringweg er ligt, moeten paaltjes de auto uit dorpskern van Zoersel weren
  PREMIUM
  Zoersel

  Als ringweg er ligt, moeten paaltjes de auto uit dorpskern van Zoersel weren

  Na een traject van meer dan anderhalf jaar heeft de gemeenteraad van Zoersel het mobiliteitsplan goedgekeurd. Daarin staan maatregelen centraal die verplaatsingen te voet of met de fiets aanmoedigen. Als de langverwachte ringweg rond Zoersel er ligt, zullen auto’s bijvoorbeeld niet meer doorheen de dorpskern kunnen rijden. “Daardoor krijgen we een verkeersluw centrum”, aldus mobiliteitsschepen Marc De Cordt (Groen).
 1. “Marokkaanse kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtegalenpark
  Play

  “Marokkaan­se kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtega­len­park

 2. Slippende BMW raakt op een haar na andere auto na wilde achtervolging
  Play

  Slippende BMW raakt op een haar na andere auto na wilde achtervol­ging