De pastorij in Halle-Zoersel
Volledig scherm
PREMIUM
De pastorij in Halle-Zoersel © Klaas De Scheirder

Gouverneur vernietigt gemeenteraadsbesluit: bestuur mag dorpszaal al bouwen, maar voor Europese subsidies lijkt het te laat: “Inwoner is hier weer grote dupe van”

ZoerselCathy Berx heeft een besluit van de gemeenteraad in Zoersel inzake de bouw van de dorpszaal in de pastorijtuin in Halle vernietigd. De gouverneur beschouwt gemeenteraadslid Tom Sleeuwaert (h-EERLIJK ZOERSEL) als betrokken partij, waardoor hij in oktober dus eigenlijk niet mee had mogen stemmen. Door die beslissing behoudt het bestuur wel zijn uitvoerbare vergunning om de dorpszaal al te bouwen. Al lijkt het onhaalbaar om nog in aanmerking te komen voor de Europese subsidies voor innovatieve verwarming via zonnepanelen. 

 1. Gemeente wacht beroepsprocedure niet af en begint nog dit jaar met de bouw van dorpszaal

  Gemeente wacht beroepspro­ce­du­re niet af en begint nog dit jaar met de bouw van dorpszaal

  De gemeente Zoersel wil dit jaar nog van start gaan met de bouw van de nieuwe dorpszaal in de pastorijtuin van deelgemeente Halle. Hoewel er nog een beroepsprocedure van burgerbeweging OverHal vzw tegen het project loopt bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen, wil de gemeente geen tijd verliezen. “De renovatie en bouw van de zaal nóg langer uitstellen, zouden problematisch zijn voor enkele andere projecten in Halle-Dorp”, aldus burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA).
 2. Van Paesschen speelt sleutelrol meteen uit: gemeente kan niet starten met bouw dorpszaal tot uitspraak beroepsprocedure
  PREMIUM
  Zoersel

  Van Paesschen speelt sleutelrol meteen uit: gemeente kan niet starten met bouw dorpszaal tot uitspraak beroepspro­ce­du­re

  De voortaan onafhankelijk zetelende schepen Cindy Van Paesschen heeft meteen haar sleutelrol laten gelden. Ze steunde op de gemeenteraad van dinsdagavond de voltallige oppositie in het voorstel om te wachten met de bouw van een nieuwe dorpszaal in de Halse pastorijtuin tot de Raad voor Vergunningsbetwistingen een uitspraak had gedaan over de ingespannen beroepsprocedure door OverHal. Het gevolg: de gemeente kan nog niet beginnen met werkzaamheden. Al overweegt burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA) stappen te ondernemen tegen de stemming, omdat er sprake zou zijn van belangenvermenging.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"