De gemeenteraadsleden konden al omstreeks 22 uur de raadszaal verlaten
Volledig scherm
De gemeenteraadsleden konden al omstreeks 22 uur de raadszaal verlaten © emz

Gemeenteraad in Zoersel uitzonderlijk vlot afgehandeld: applaus weerklinkt in raadszaal

 1. Inbrekers stelen twee camera's terwijl bewoners slapen
  Lille

  Inbrekers stelen twee camera's terwijl bewoners slapen

  Dieven zijn in de nacht van donderdag op vrijdag een woning binnengedrongen aan de Zittaartse Heide in Lille. De bewoners lagen te slapen op dat moment en hadden niets in de gaten. De bewoners merkten de inbraak pas vrijdagochtend rond 3 uur op. De dieven waren binnengeraakt door een kiepraam open te breken. De daders maakten twee camera’s buit. De inbraak werd gepleegd tussen donderdagavond 21 uur en vrijdagochtend 3 uur.
 2. Lille wil meer aandacht voor de (jonge) boeren in PAS: “Een bloedbad bij jonge boeren gaat nog heel veel andere sectoren hard treffen”
  PREMIUM
  Lille

  Lille wil meer aandacht voor de (jonge) boeren in PAS: “Een bloedbad bij jonge boeren gaat nog heel veel andere sectoren hard treffen”

  Het lokaal bestuur van Lille erkent dat er iets moet gebeuren aan de stikstofproblematiek, maar schrijft in haar advies aan de Vlaamse regering wel dat er rekening gehouden wordt met de boeren. “Als de landbouw zo wordt ingekrompen, zal dit ook effect hebben op aanleverbedrijven en zou het wel eens veel meer mensen kunnen treffen dan alleen de landbouwsector”, klinkt het.