Het gemeentebestuur zal op de gemeenteraad van februari een naamswijziging voorstellen.
Volledig scherm
Het gemeentebestuur zal op de gemeenteraad van februari een naamswijziging voorstellen. © Ewoud Meeusen

Gemeentebestuur wil Cyriel Verschaevelaan hernoemen naar Vlaamse vrouw

Het gemeentebestuur van Zoersel wil dan toch een nieuwe naam voor de Cyriel Verschaevelaan. In plaats van te verwijzen naar de collaborerende priester-schrijver, wil het gemeentebestuur de straat vernoemen naar een Vlaamse vrouw. “De eerste Zoerselse burgemeester Trien Van Hemeldonck komt zeker in aanmerking”, klinkt het.

 1. Genieten van de natuur, een mysterieuze escapewandeling of fotozoektochten voor kinderen: met deze tips kom je het weekend in de Kempen wel door
  PREMIUM
  Kempen

  Genieten van de natuur, een mysterieu­ze escapewan­de­ling of fotozoek­toch­ten voor kinderen: met deze tips kom je het weekend in de Kempen wel door

  De geldende coronamaatregelen laten nog altijd niet heel veel toe, maar toch heeft de Kempen nog heel wat te bieden om er dit weekend eens op uit te trekken. Leuke fotozoektochten voor kinderen in Mol, de historie van de drukkunst en speelkaartenindustrie of een mysterieuze escapewandeling in Turnhout, de prachtige natuur van domein Hertberg in Herselt of oude mythen zoals de Baskwadder in Herentals ontdekken.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.