Gemeente wil leerlingen te voet of met de fiets belonen met digitale munten-systeem

Het Zoersels gemeentebestuur wil investeren in een systeem van beloning voor leerlingen van de basisscholen die te voet of met de fiets naar school gaan. Via een chip op de fiets of aan de boekentas kunnen ze digitale munten verdienen. Daarmee kunnen ze terecht bij lokale handelaars. Zo willen de meerderheidspartijen de jeugd aanmoedigen klimaatvriendelijke vervoersmiddelen te nemen.

0 reacties

  1. Lille werkt aan toekomstvisie voor leegstaande gebouwen: “Gebrek aan investeringen van politieke voorgangers waardoor er geen toekomstplannen klaarliggen”
    PREMIUM
    Lille

    Lille werkt aan toekomstvi­sie voor leegstaan­de gebouwen: “Gebrek aan investerin­gen van politieke voorgan­gers waardoor er geen toekomst­plan­nen klaarlig­gen”

    Het oude OCMW-gebouw in de Kerkstraat, het voormalige zwembad en de parochiezaal van Gierle. De eerste twee staan leeg, de derde is toe aan een renovatie. Binnenkort staat ook het huidige politiegebouw leeg. Met de aanstelling van een juridische partner wil de gemeente die projecten mee vorm te geven. “Onze politieke voorgangers hebben veel te weinig geïnvesteerd”, klinkt het.