Anneke hield zondag even een stop bij psychiatrisch centrum Bethanië.
Volledig scherm
Anneke hield zondag even een stop bij psychiatrisch centrum Bethanië. © Klaas De Scheirder

Fietstocht voor betere geestelijke gezondheid houdt halt in Bethanië: “Ook wij proberen de taboes rond psychosegevoeligheid te doorbreken”

Veertien dagen lang kruipt de Lierse Anneke Krols (37) op de fiets om geld in te zamelen voor de vzw UilenSpiegel, die zich bezig houdt met geestelijke gezondheid. Een goed doel dat uiteraard ook gesteund wordt door psychiatrisch centrum Bethanië in Zoersel. Anneke hield er zondagmiddag even stop en werd er met veel dankbaarheid onthaald. “Geestelijke gezondheidszorg kan nooit te veel positief in de kijker gezet worden.”

 1. Na jaar zonder reünie opnieuw hartelijk weerzien voor Congo-veteranen
  Zoersel

  Na jaar zonder reünie opnieuw hartelijk weerzien voor Con­go-veteranen

  Negentien Congo-veteranen zijn donderdagmiddag samengekomen in Halle-Zoersel voor hun jaarlijkse reünie. De oud-paracommando’s zijn fier dat ze tijdens de onafhankelijkheidsstrijd van de voormalige Belgische kolonie in 1960 zoveel landgenoten hebben kunnen evacueren, al was het geen evidente missie. “We hebben onmenselijke zaken meegemaakt die je als jonge mens nooit in uw leven ervaart”, blikt Leo Van Dyck (81) uit Halle terug op de bewogen periode.
 2. Legendarische Antwerpse clubdeejays voor het eerst samen op groot feest: “Vroeger was de wc-madam belangrijker dan de deejay”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Legendari­sche Antwerpse clubdee­jays voor het eerst samen op groot feest: “Vroeger was de wc-madam belangrij­ker dan de deejay”

  Ze kennen elkaar al decennialang maar hebben nog nóoit allemaal samen op het programma van één feest gestaan. Een primeur dus voor alle Antwerpse clubiconen eind deze maand op Oldskool Antwerp XL in Bar Noord. CJ Bolland, Sven Van Hees, Steve Cop, DJ Prinz, Pierre Elitair, Guy Ohm, Jan Van Biesen en Koenie blikken terug én vooruit op het Antwerpse nachtleven. “Op mijn eerste feest zonder maatregels kwam een 25-jarige vragen om te muilen, ik zou haar vader kunnen zijn.”