Het gemeentehuis van Wuustwezel.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Wuustwezel. © Toon Verheijen

Extra Vlaams geld voor Wuustwezel

De gemeente Wuustwezel krijgt vanuit de Vlaamse overheid een extra budget van 3,4 miljoen euro. Dat is het gevolg van het nieuw Vlaams regeerakkoord want de Vlaamse overheid neemt de helft van de zogenaamde ‘responsabiliseringsbijdrage’ voor de betaling van de ambtenarenpensioenen over én geeft de gemeenten extra budget omwille van hun open ruimte.

  1. Burgemeester Liesbeth Verstreken over beslissing Cindy Van Paesschen: “Deze breuk is een veeg uit de pan voor N-VA Zoersel”
    PREMIUM
    Zoersel

    Burgemees­ter Liesbeth Verstreken over beslissing Cindy Van Paesschen: “Deze breuk is een veeg uit de pan voor N-VA Zoersel”

    Een voorbode was er wel in de stemming van het klimaatplan in 2018, toen schepen Cindy Van Paesschen zich onthield en zo het plan blokkeerde. Maar dat Van Paesschen uit N-VA zou stappen en voortaan zou zetelen als partijonafhankelijk, had burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA) niet gedacht. Ook de ochtend na de Zoerselse gemeenteraad zindert het nieuws nog na. “Dit raakt me natuurlijk”, reageert ze. Wel blijft de burgemeester strijdvaardig.