Portret van oud-strijder Karel Van Den Nieuwenhuysen. Hij overleed in 1919 op 25-jarige leeftijd in Jutland (Denemarken) ten gevolge van een ziekte die hij opliep tijdens zijn vierjarig krijgsgevangenschap in Duitsland.
Volledig scherm
Portret van oud-strijder Karel Van Den Nieuwenhuysen. Hij overleed in 1919 op 25-jarige leeftijd in Jutland (Denemarken) ten gevolge van een ziekte die hij opliep tijdens zijn vierjarig krijgsgevangenschap in Duitsland. © Erfgoed Halle

Erfgoed Halle herdenkt Halse oud-strijders en oorlogsslachtoffers met digitale portretten

De werkgroep Erfgoed Halle heeft naar aanleiding van de herdenking van de twee wereldoorlogen op 11 november een eervol initiatief op poten gezet. Ze plaatste namelijk de portretten van Halse oorlogsslachtoffers online: “Wij willen het rijk verleden van het dorp publiek beschikbaar maken”, vertelt webcoördinator Tom Sleeuwaert.

0 reacties

 1. Pijpleiding bedreigt wijkschooltje en drie woningen: “Als de plannen doorgaan, gaan we zeker protesteren”
  PREMIUM
  Rijkevorsel/Beerse/Lille

  Pijplei­ding bedreigt wijkschool­tje en drie woningen: “Als de plannen doorgaan, gaan we zeker proteste­ren”

  Als de keuze ooit zou vallen op het noordelijke tracé voor de aanleg van een pijpleiding tussen de Antwerpse Haven en het Ruhrgebied, dan zal dat voor Rijkevorsel ingrijpende gevolgen hebben. Enkele woningen én het wijkschooltje aan Looi moeten wijken. Ook de droom van Rijkevorsel om ooit een rondweg realiseren wordt dan aan diggelen geslagen. Het tracé loopt ook nog door onder meer Beerse en Lille.
 2. Huizen in Merksplas bijna 30 procent duurder, Hoogstraten het duurst en Turnhout het goedkoopst
  PREMIUM
  Hoogstraten/Merksplas/Turnhout/Beerse/Vosselaar/Lille/Baarle-Hertog/Rijkevorsel

  Huizen in Merksplas bijna 30 procent duurder, Hoogstra­ten het duurst en Turnhout het goedkoopst

  De gemiddelde woningprijs in Merksplas is tussen 2016 en 2020 gestegen met maar liefst 29,5 procent. Betaalde je in 2016 nog zo’n 270.000 euro dan was dat vorig jaar al zo’n 350.000 euro. Woningen in Hoogstraten blijven wel nog het duurst. Opvallend: terwijl overal in de regio de prijs tussen 2019 en 2020 stijgt, daalt die in Turnhout met 1,3 procent.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen