Het nieuw college van burgemeester en schepenen. V.l.n.r.: schepen Olivier Rul (Open Vld), schepen Danny Van de Velde (N-VA), burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA), schepen Marc De Cordt (Groen), schepen Katrien Schryvers (CD&V), schepen Luc Kennis (CD&V) en schepen Roel Van Elsacker (CD&V)
Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuw college van burgemeester en schepenen. V.l.n.r.: schepen Olivier Rul (Open Vld), schepen Danny Van de Velde (N-VA), burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA), schepen Marc De Cordt (Groen), schepen Katrien Schryvers (CD&V), schepen Luc Kennis (CD&V) en schepen Roel Van Elsacker (CD&V) © emz

Een nieuwe meerderheid, een nieuw beleidsplan: coalitie wil inzetten op participatie, verenigingen, sociaal woonbeleid én de openbare verlichting gaat weer aan in het weekend

ZoerselDe vernieuwde bestuursploeg van Zoersel is klaar met het herwerkte beleidsplan. Nu CD&V de wankel gebleken coalitie tussen N-VA, Open Vld en Groen heeft versterkt, moest er ook een aanpassing gebeuren van de beleidsplannen. Zo wordt het wijkoverleg ingevoerd, mogen raadsleden weer vragen stellen op de raad zelf, wordt er een nodenplan van de verenigingen opgemaakt en moet er een betere mix van sociale en privéwoningen komen. Alles over de politiek in Zoersel leest u in ons dossier

 1. Genieten van de natuur, een mysterieuze escapewandeling of fotozoektochten voor kinderen: met deze tips kom je het weekend in de Kempen wel door
  PREMIUM
  Kempen

  Genieten van de natuur, een mysterieu­ze escapewan­de­ling of fotozoek­toch­ten voor kinderen: met deze tips kom je het weekend in de Kempen wel door

  De geldende coronamaatregelen laten nog altijd niet heel veel toe, maar toch heeft de Kempen nog heel wat te bieden om er dit weekend eens op uit te trekken. Leuke fotozoektochten voor kinderen in Mol, de historie van de drukkunst en speelkaartenindustrie of een mysterieuze escapewandeling in Turnhout, de prachtige natuur van domein Hertberg in Herselt of oude mythen zoals de Baskwadder in Herentals ontdekken.
 2. Burgemeester luisterde twee jaar lang gesprekken af tussen gemeentesecretaris en administratie: “Ik ben niet onfeilbaar en ook niet de paus”
  PREMIUM
  Zoersel

  Burgemees­ter luisterde twee jaar lang gesprekken af tussen gemeentese­cre­ta­ris en administra­tie: “Ik ben niet onfeilbaar en ook niet de paus”

  Zoersels burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA) zou aan de start van de vorige legislatuur twee jaar lang gesprekken tussen toenmalig gemeentesecretaris Ivo Van den Bulck en de administratie hebben afgeluisterd. Vlaams Belang Zoersel lekte woensdag een document, waarin toenmalig coalitiepartner CD&V zich van deze luistervinkpraktijk distantieert. Niet toevallig komen de feiten bovendrijven de dag voordat CD&V het bestuur van N-VA, Groen en Open Vld komt versterken.
 1. Nostalgisch clubconcept Oldskool Antwerp XL kent in voorjaar al vervolg: “En deze keer dansen we verder op de afterparty”
  ANTWERPEN

  Nostal­gisch clubcon­cept Oldskool Antwerp XL kent in voorjaar al vervolg: “En deze keer dansen we verder op de afterparty”

  Na de immens succesvolle Oldskool Antwerp XL in Park Spoor Noord afgelopen zomer, kent het nostalgisch clubconcept dit voorjaar al een vervolg. Legendarische deejays als Jan Van Biesen, DJ Prinz en Steve Cop nemen opnieuw de draaitafels in om Antwerpen terug onder te dompelen in de jaren tachtig en negentig. Voor het eerst zal er ook een afterparty plaatsvinden in muziekclub Ampere.
 2. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 3. Hoongelach, tranen én protest bij eedaflegging nieuw gemeentebestuur: “De burgemeester offert iedereen op om postje veilig te stellen”
  PREMIUM
  Zoersel

  Hoongelach, tranen én protest bij eedafleg­ging nieuw gemeentebe­stuur: “De burgemees­ter offert iedereen op om postje veilig te stellen”

  Het nieuw bestuur in Zoersel heeft donderdagavond op de gemeenteraad de eed afgelegd. De zitting was bijzonder bewogen: een fulminerend Vlaams Belanger Wouter Bollansée, hoongelach bij het publiek richting die partijvoorzitter, een pittig verweer van nieuwe schepen Katrien Schryvers en tranen bij uit de boot gevallen schepen Cindy Van Paesschen. “We zijn geen onfeilbare mensen, maar we gaan met deze sterke ploeg het beste van onszelf geven”, aldus burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA), die op post blijft.
 4. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.