Dieter Coppens op de plek waar hij een bos gaat aanplanten.
Volledig scherm
Dieter Coppens op de plek waar hij een bos gaat aanplanten. © Instagram Dieter Coppens

Dieter Coppens gaat eigen bos planten in Pulderbos: “Heft in handen nemen tegen klimaatopwarming”

Zoersel/PulderbosNa een lange zoektocht heeft Dieter Coppens een lap grond beet. De bekende televisiemaker uit Zoersel gaat op het perceel van ongeveer 1 hectare in Pulderbos (Zandhoven) een bos aanplanten. Zo wil de natuurliefhebber zijn steentje bijdragen in de strijd tegen de klimaatopwarming. 

 1. Twee nieuwe routes doorheen Zoerselse dorpskernen moeten ook minder mobielen in beweging brengen

  Twee nieuwe routes doorheen Zoerselse dorpsker­nen moeten ook minder mobielen in beweging brengen

  De gemeente Zoersel heeft donderdag twee nieuwe voetgangerscirkels gelanceerd. Die bewegwijzerde routes doorheen de dorpskernen van Zoersel en Halle-Zoersel zijn ook geschikt voor wie met een wandelstok, rolwagen of rolstoel op pad gaat. De wandelingen beginnen en eindigen dan ook niet toevallig aan woonzorgcentrum De Buurt en Vulpia Residentie Halmolen. “Het bevordert niet alleen de gezondheid, maar zorgt ook voor meer ontmoeting”, aldus Katrien Schryvers (CD&V), schepen voor Gezondheidsbeleid en Sociale Zaken.
  Zoersel
 2. Hoge veiligheidsblokken in Schilde eisen levens van drie reeën: “Door ‘Berlijnse Muur’ zitten ze in de val”
  PREMIUM

  Hoge veilig­heids­blok­ken in Schilde eisen levens van drie reeën: “Door ‘Berlijnse Muur’ zitten ze in de val”

  Langs de Houtlaan (N12) in Schilde richting Wijnegem moeten veiligheidsblokken het fietspad in dubbelrichting afschermen van de rijbaan. Al stoot de hoogte daarvan op onbegrip. Het protest tegen de ‘Berlijnse Muur’ welt opnieuw op, want drie reeën in de afgelopen twee weken erlangs verongelukten. “Die betonnen muur ziet er niet alleen verschrikkelijk uit, maar heeft nu ook tragische gevolgen”, zegt Open Vld-raadslid Philippe Verschueren vol verontwaardiging.
  Schilde
 3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Jack (11) overleden na ongeval op speelplaats in Ekeren: “Door orgaandonatie heeft onze jongen zijn superkrachten doorgegeven”

  Jack (11) overleden na ongeval op speel­plaats in Ekeren: “Door orgaandona­tie heeft onze jongen zijn superkrach­ten doorgege­ven”

  “Vanmiddag om 13 uur kregen we het bericht dat onze allerliefste Jack niet meer zal wakker worden.” De politie en het parket hebben vanavond het vreselijke nieuws bevestigd dat Jack, de jongen van 11, die eerder deze week in Ekeren zwaargewond raakte op school, is overleden. Het was voor Jack een ongelijke strijd na een onwezenlijk ongeval, laat de familie weten.
  Ekeren
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.