Burgemeester Liesbeth Verstreken: "Ik moet nog van de dreun bekomen"
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Liesbeth Verstreken: "Ik moet nog van de dreun bekomen" © Liesbeth Verstreken

Burgemeester Liesbeth Verstreken over beslissing Cindy Van Paesschen: “Deze breuk is een veeg uit de pan voor N-VA Zoersel”

ZoerselEen voorbode was er wel in de stemming van het klimaatplan in 2018, toen schepen Cindy Van Paesschen zich onthield en zo het plan blokkeerde. Maar dat Van Paesschen uit N-VA zou stappen en voortaan zou zetelen als partijonafhankelijk, had burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA) niet gedacht. Ook de ochtend na de Zoerselse gemeenteraad zindert het nieuws nog na. “Dit raakt me natuurlijk”, reageert ze. Wel blijft de burgemeester strijdvaardig. 

 1. Schepen Cindy Van Paesschen stapt uit N-VA: meerderheid aan het wankelen gebracht
  Zoersel

  Schepen Cindy Van Paesschen stapt uit N-VA: meerder­heid aan het wankelen gebracht

  Zesde schepen Cindy Van Paesschen (N-VA) heeft op de gemeenteraad van dinsdagavond bekend gemaakt dat ze breekt met N-VA Zoersel. “Ik voel me niet gehoord en word onder druk gezet om beslissingen te nemen tegen eer en geweten in. Op deze manier kan en wil ik niet meer verder samenwerken”, zegt ze. Van Paesschen zal voortaan zetelen als partijonafhankelijke. De kaarten in de gemeenteraad worden dus grondig geschud: het bestuur heeft op papier nog wel 14 van de 27 zetels omdat Van Paesschen schepen blijft, maar in realiteit bestaat de kans dat ze meestemt met de oppositie en theoretisch gezien kan dan élk punt op de gemeenteraad tegengehouden worden.
 2. Bom onder Zoerselse politiek nadat schepen opstapt: hoe moet het nu verder?
  PREMIUM
  Zoersel

  Bom onder Zoerselse politiek nadat schepen opstapt: hoe moet het nu verder?

  Het vertrek van Cindy Van Paesschen uit N-VA kende zijn voorbode mogelijk al in mei 2019 toen de schepen zich onthield bij de stemming over het klimaatplan. Voorlopig is er van een mogelijke onbestuurbaarheid nog geen sprake omdat de oppositiepartijen willen afwachten of er nu een andere houding komt tegenover hen. Lees: of er nu wel punten van de oppositie worden goedgekeurd. Maar die onbestuurbaarheid hangt wel als een donkere wolk boven de Zoerselse politiek. Wat zijn de gevolgen en wat als die onbestuurbaarheid effectief wordt gestemd?
 3. Burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA) met verstomming geslagen nadat schepen Cindy Van Paesschen uit partij stapt
  PREMIUM
  Zoersel

  Burgemees­ter Liesbeth Verstreken (N-VA) met verstom­ming geslagen nadat schepen Cindy Van Paesschen uit partij stapt

  Op de Zoerselse gemeenteraad van dinsdagavond heeft N-VA-schepen Cindy Van Paesschen (45) met een speech bekend gemaakt dat ze breekt met N-VA Zoersel en voortaan zal zetelen als partijonafhankelijk politicus. “Dit slaat mij met verstomming, net als de hele meerderheid denk ik”, reageert burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA). De oppositiepartijen hopen dat dit een kentering vormt in de Zoerselse politiek.
 1. Vliegtuigje landt op snelweg en ramt auto
  Play

  Vliegtuig­je landt op snelweg en ramt auto

 2. Net David tegen Goliath: schoothond blijkt stoerder dan zwarte beer
  Play

  Net David tegen Goliath: schoothond blijkt stoerder dan zwarte beer