Gemeentehuis Zoersel.
Volledig scherm
PREMIUM
Gemeentehuis Zoersel. © Benoit De Freine

Burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA) met verstomming geslagen nadat schepen Cindy Van Paesschen uit partij stapt

ZoerselOp de Zoerselse gemeenteraad van dinsdagavond heeft N-VA-schepen Cindy Van Paesschen (45) met een speech bekend gemaakt dat ze breekt met N-VA Zoersel en voortaan zal zetelen als partijonafhankelijk politicus. “Dit slaat mij met verstomming, net als de hele meerderheid denk ik”, reageert burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA). De oppositiepartijen hopen dat dit een kentering vormt in de Zoerselse politiek. 

 1. Nostalgisch clubconcept Oldskool Antwerp XL kent in voorjaar al vervolg: “En deze keer dansen we verder op de afterparty”
  ANTWERPEN

  Nostal­gisch clubcon­cept Oldskool Antwerp XL kent in voorjaar al vervolg: “En deze keer dansen we verder op de afterparty”

  Na de immens succesvolle Oldskool Antwerp XL in Park Spoor Noord afgelopen zomer, kent het nostalgisch clubconcept dit voorjaar al een vervolg. Legendarische deejays als Jan Van Biesen, DJ Prinz en Steve Cop nemen opnieuw de draaitafels in om Antwerpen terug onder te dompelen in de jaren tachtig en negentig. Voor het eerst zal er ook een afterparty plaatsvinden in muziekclub Ampere.
 2. h-EERLIJK ZOERSEL trakteert twee jeugdploegen op ijs of frietjes vanwege hun video met nieuwjaarswensen
  Zoersel

  h-EERLIJK ZOERSEL trakteert twee jeugdploe­gen op ijs of frietjes vanwege hun video met nieuwjaars­wen­sen

  Julie Fierens, de jongerenvoorzitter van h-EERLIJK ZOERSEL, lanceerde einde december een oproep aan de jeugdverenigingen en jeugdclubs om alle Zoerselaars een gelukkig nieuwjaar te wensen in een originele video. De makers van de leukste filmpjes werden beloond. Terwijl de U8 van voetbalclub Antonia 100 euro mag spenderen bij frituur de Grote Goesting, kan de U10 van basketbalclub Floorcouture 75 euro gaan uitgeven bij het ijssalon Den Achtersten Dries.
 3. Schepen Cindy Van Paesschen stapt uit N-VA: meerderheid aan het wankelen gebracht
  Zoersel

  Schepen Cindy Van Paesschen stapt uit N-VA: meerder­heid aan het wankelen gebracht

  Zesde schepen Cindy Van Paesschen (N-VA) heeft op de gemeenteraad van dinsdagavond bekend gemaakt dat ze breekt met N-VA Zoersel. “Ik voel me niet gehoord en word onder druk gezet om beslissingen te nemen tegen eer en geweten in. Op deze manier kan en wil ik niet meer verder samenwerken”, zegt ze. Van Paesschen zal voortaan zetelen als partijonafhankelijke. De kaarten in de gemeenteraad worden dus grondig geschud: het bestuur heeft op papier nog wel 14 van de 27 zetels omdat Van Paesschen schepen blijft, maar in realiteit bestaat de kans dat ze meestemt met de oppositie en theoretisch gezien kan dan élk punt op de gemeenteraad tegengehouden worden.
 1. Tara Godts (N-VA) vraagt paaltjes in gearceerde zone van invoegstrook op gevaarlijk kruispunt
  Schilde

  Tara Godts (N-VA) vraagt paaltjes in gearceerde zone van invoeg­strook op gevaarlijk kruispunt

  Het kruispunt van de Turnhoutsebaan met de Waterstraat-Raymond Delbekestraat in Schilde vlakbij Zoersel behoort tot de lijst van gevaarlijke kruispunten die het Agentschap voor Wegen en Verkeer eind vorig jaar publiceerde. Tara Godts (N-VA) heeft maandag op de gemeenteraad voorgesteld paaltjes te plaatsen in de gearceerde zone van de invoegstrook waar je vanop de Turnhoutsebaan vanuit Schilde naar de Waterstraat-Raymond Delbekestraat afslaat. “Zo kunnen wagens hierlangs niet meer voorbijsteken of zelfs gewoon rechtdoor rijden.”