Gemeentehuis Zoersel.
Volledig scherm
PREMIUM
Gemeentehuis Zoersel. © Benoit De Freine

Burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA) met verstomming geslagen nadat schepen Cindy Van Paesschen uit partij stapt

ZoerselOp de Zoerselse gemeenteraad van dinsdagavond heeft N-VA-schepen Cindy Van Paesschen (45) met een speech bekend gemaakt dat ze breekt met N-VA Zoersel en voortaan zal zetelen als partijonafhankelijk politicus. “Dit slaat mij met verstomming, net als de hele meerderheid denk ik”, reageert burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA). De oppositiepartijen hopen dat dit een kentering vormt in de Zoerselse politiek. 

 1. Schepen Cindy Van Paesschen stapt uit N-VA: meerderheid aan het wankelen gebracht
  Zoersel

  Schepen Cindy Van Paesschen stapt uit N-VA: meerder­heid aan het wankelen gebracht

  Zesde schepen Cindy Van Paesschen (N-VA) heeft op de gemeenteraad van dinsdagavond bekend gemaakt dat ze breekt met N-VA Zoersel. “Ik voel me niet gehoord en word onder druk gezet om beslissingen te nemen tegen eer en geweten in. Op deze manier kan en wil ik niet meer verder samenwerken”, zegt ze. Van Paesschen zal voortaan zetelen als partijonafhankelijke. De kaarten in de gemeenteraad worden dus grondig geschud: het bestuur heeft op papier nog wel 14 van de 27 zetels omdat Van Paesschen schepen blijft, maar in realiteit bestaat de kans dat ze meestemt met de oppositie en theoretisch gezien kan dan élk punt op de gemeenteraad tegengehouden worden.
 2. “65.000 Kempenaars minstens 1 dag werkloos door toedoen van het virus”: Yoleen Van Camp (N-VA) ging op zoek naar cijfers
  Kempen

  “65.000 Kempenaars minstens 1 dag werkloos door toedoen van het virus”: Yoleen Van Camp (N-VA) ging op zoek naar cijfers

  De Kempen, een regio met bijna een half miljoen inwoners, kreeg het sinds de start van de pandemie in maart hard te verduren. Dat bleek al uit het aantal besmettingen in onze regio, maar dat blijkt nu ook uit het aantal tijdelijke werklozen. Federaal parlementslid Yoleen Van Camp (N-VA) ging op zoek naar de invloed die het coronavirus had op de tewerkstelling van de Kempenaar. “Meer dan 65.000 inwoners zaten de voorbije maanden minstens één dag thuis van hun werk door corona”, klinkt het.
 1. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance

 2. Nieuwsgierige walvishaai zwemt naar speedboot
  Play

  Nieuwsgie­ri­ge walvishaai zwemt naar speedboot