De boeren en het gemeentebestuur van Zoersel hebben een gezamenlijk advies opgesteld voor de Vlaamse regering naar aanleiding van het stikstofakkoord. Ze poseren aan twee tractors bij het gemeentehuis
Volledig scherm
PREMIUM
De boeren en het gemeentebestuur van Zoersel hebben een gezamenlijk advies opgesteld voor de Vlaamse regering naar aanleiding van het stikstofakkoord. Ze poseren aan twee tractors bij het gemeentehuis © emz

Boeren én gemeentebestuur geven krachtig signaal aan Vlaamse regering: “Landbouw moet in Zoersel kunnen blijven bestaan”

ZoerselIn het landelijke Zoersel beroert het Vlaams stikstofakkoord de gemoederen. Het gemeentebestuur heeft in samenspraak met de boeren een advies geschreven aan de Vlaamse regering. Dat werd maandagmiddag op het gemeentehuis door de burgemeester, schepenen en landbouwers ondertekend. Zij pleiten onder meer voor voldoende steun in innovatieve technieken om de uitstoot van stikstof in te kunnen perken. 

  1. UITGETEST. Het vernieuwde Museum voor Schone Kunsten: “Het testpubliek ziet dingen waar het museum zich blind op staart”
    PREMIUM
    ANTWERPEN

    UITGETEST. Het vernieuwde Museum voor Schone Kunsten: “Het testpu­bliek ziet dingen waar het museum zich blind op staart”

    Na meer dan tien jaar renoveren gaat het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) eind september eindelijk weer open. Ofwel nu al hét scharnierpunt van het decennium voor de Koekenstad als culturele en toeristische hoofdstad van Vlaanderen. Deze week testen ‘De Schoonste Honderd’ — inclusief onze man — het museum als generale repetitie voor september. “Na meer dan tien jaar sluiting is het erg belangrijk terug voeling te krijgen met het publiek.”