Biljartcafé De Ploeg laat aan haar vitrine duidelijk zien dat ze niet eens is met het tijdelijk verbod op biljarten op café
Volledig scherm
Biljartcafé De Ploeg laat aan haar vitrine duidelijk zien dat ze niet eens is met het tijdelijk verbod op biljarten op café © RV

Biljartcafé De Ploeg houdt de deuren dicht: “Zonder biljarten heeft het geen enkele zin”

ZoerselBiljartzalen moeten vanaf vandaag minstens een maand lang de deuren sluiten vanwege corona. Dat zorgde voor onduidelijkheid bij biljartcafé De Ploeg langs de Kapellei in Halle-Zoersel op de grens met Schilde. De zaak zou wel open mogen zijn als café, maar gebiljart zou er niet mogen worden. Zolang dat niet kan, houden zevenvoudig Belgisch kampioen driebanden Daniëlle Le Bruyn en mede-uitbater Luc Sebreghts De Ploeg gesloten. 

 1. Make-over heeft meteen resultaat: biljartwalhalla De Ploeg ontvangt in mei 2021 EK driebanden voor dames

  Make-over heeft meteen resultaat: biljartwal­hal­la De Ploeg ontvangt in mei 2021 EK driebanden voor dames

  Nieuw meubilair, nieuwe vloerbedekking, een fris likje verf, een nieuwe zonnewering... De Ploeg in Halle-Zoersel heeft van de verplichte sluiting door het coronavirus handig gebruik gemaakt om het interieur een totale make-over te geven. En onlangs kreeg het biljartcentrum het blijde nieuws dat het het Europees Kampioenschap driebanden voor dames in die gloednieuwe setting mag plaatsvinden. “Geweldig vinden we dat!”, reageren zaakvoerders Luc Sebreghts (70) en Daniëlle Le Bruyn (62).
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. Italiaanse broer en zus openen aperitiefbar Petite Renaissance: “Verfijnde keuken op z’n Italiaans”
  PREMIUM

  Italiaanse broer en zus openen aperitief­bar Petite Renaissan­ce: “Verfijnde keuken op z’n Italiaans”

  Tiziana Carta (53), haar broer Adriano Carta (55) en Biagio Liccardo (41), Antwerpenaren met Italiaanse roots, openen op zondag 2 april de Italiaanse aperitiefbar Petite Renaissance op de Theodoor van Rijswijckplaats. Petite Renaissance is een aanvulling op hun restaurant Renaissance, in het gebouw van het ModeMuseum in de Nationalestraat. “We willen de Italiaanse aperitivo-cultuur tot leven wekken in Antwerpen.”
  Antwerpen
 2. GZA wil zonnepanelen op de daken van negen campussen

  GZA wil zonnepane­len op de daken van negen campussen

  Nog voor het einde van dit jaar zullen in totaal negen campussen van GZA Ziekenhuizen voorzien zijn van zonnepanelen. Voor de installatie en financiering van de panelen werkt GZA samen met energiecoöperatie Zonnewind, die haar projecten financiert door burgers aandeelhouder te maken. “Een triple win: de klant hoeft niet te investeren, de vennoten ontvangen een dividend van de winst én de CO2-uitstoot gaat sterk naar beneden”, aldus Jan Witters, directeur proces, kwaliteit en innovatie GZA Ziekenhuizen.
  Antwerpen
 3. Nico Sturm over hectisch jaar bij Tutti Fratelli na overlijden ‘oermoeder’ Reinhilde Decleir: “Plots drong het tot mij door, dit is haar testament”
  PREMIUM

  Nico Sturm over hectisch jaar bij Tutti Fratelli na overlijden ‘oermoeder’ Reinhilde Decleir: “Plots drong het tot mij door, dit is haar testament”

  6 april 2022. Een donderslag bij heldere hemel. Sociaal theatergezelschap Tutti Fratelli moet plots afscheid nemen van bezieler en ‘oermoeder’ Reinhilde Decleir. Door haar ziekte werd ze al even bijgestaan door haar ‘fiston’ Nico Sturm maar het was de bedoeling dat ze nog jaren sámen aan het roer van het schip zouden staan. Hij blikt terug naar het meer dan ooit bewogen jaar van Tutti Fratelli. “Het vuur dat Reinhilde achterliet, blijft altijd nasmeulen, als een open haard die nooit dooft.”
  Antwerpen