Bibliotheken Zoersel organiseren ‘Roskes for Life’ ten voordele van rolstoelfiets

De Zoerselse bibliotheken lanceren in het kader van de Warmste Week een oproep om de muntjes van 1 en 2 cent binnen te brengen. De opbrengst wordt geschonken aan Woonzorgcentrum De Buurt voor hun rolstoelfiets. 

0 reacties

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Lille werkt aan toekomstvisie voor leegstaande gebouwen: “Gebrek aan investeringen van politieke voorgangers waardoor er geen toekomstplannen klaarliggen”
  PREMIUM
  Lille

  Lille werkt aan toekomstvi­sie voor leegstaan­de gebouwen: “Gebrek aan investerin­gen van politieke voorgan­gers waardoor er geen toekomst­plan­nen klaarlig­gen”

  Het oude OCMW-gebouw in de Kerkstraat, het voormalige zwembad en de parochiezaal van Gierle. De eerste twee staan leeg, de derde is toe aan een renovatie. Binnenkort staat ook het huidige politiegebouw leeg. Met de aanstelling van een juridische partner wil de gemeente die projecten mee vorm te geven. “Onze politieke voorgangers hebben veel te weinig geïnvesteerd”, klinkt het.
 1. BELOOFD IS BELOOFD. Komt er meer blauw op straat in Turnhout? Waar blijft de beloofde sporthal? En wat met de buitenschoolse kinderopvang in de stad?
  PREMIUM
  Turnhout

  BELOOFD IS BELOOFD. Komt er meer blauw op straat in Turnhout? Waar blijft de beloofde sporthal? En wat met de buiten­school­se kinderop­vang in de stad?

  De bestuursperiode van uw stadsbestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren 10 beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Turnhout, een stad waar inwoners zich onveilig voelen en de armoedecijfers bij de hoogste zijn in Vlaanderen.