Burgemeester Liesbeth Verstreken met schepenen Katrien Schryvers, Danny Van de Velde en Roel Van Elsacker in de nieuwe dorpszaal, waarvoor nog een nieuwe naam gezocht wordt
Volledig scherm
Burgemeester Liesbeth Verstreken met schepenen Katrien Schryvers, Danny Van de Velde en Roel Van Elsacker in de nieuwe dorpszaal, waarvoor nog een nieuwe naam gezocht wordt © emz

Bedenk de naam voor de nieuwe dorpszaal

ZoerselTegen 1 september zou de dorpszaal in de pastorietuin van Halle-Zoersel in gebruik genomen kunnen worden. De gemeente is nog op zoek naar een naam van het gloednieuwe gebouw. Nog tot en met 5 juni kunnen inwoners via het participatieplatform suggesties geven. 

 1. Bart Kaëll doet Malle uit de bol gaan op vooravond van Vlaamse feestdag
  Malle

  Bart Kaëll doet Malle uit de bol gaan op vooravond van Vlaamse feestdag

  In Malle wordt de Vlaamse feestdag komende zondag gevierd op het gemeenteplein in Westmalle vanaf 16 uur. Kinderen kunnen zich uitleven op een springkasteel of zich laten verwennen door het poëtisch kapsalon Kip van Troje. Elk kind krijgt ook een verrassingsgeschenk. Ook een hapje en drankje ontbreken niet. Na de speech van burgemeester Sanne Van Looy om 17.30 uur is het tijd voor optredens van zangeres Celien Deloof - dochter van Magriet Hermans - om 18 uur en de schlagerzanger Bart Kaëll om 19 uur.
 1. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.