Basisschool in Zoersel vrijgegeven na valse bommelding: “Hopelijk krijgt dader straf die hij nooit zal vergeten”

ZoerselDe gemeentelijke basisschool De Kiekeboes op de Kerkstraat in Zoersel is dinsdagnamiddag ontruimd na een bommelding. De lokale politie kwam massaal ter plaatse. Er werd ook een explosievenhond ingezet, maar er werd niets gevonden. De 180 leerlingen kunnen morgen gewoon weer naar school. “Al zijn de leerkrachten en de directie van de school zwaar aangedaan”, aldus burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA). 

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Judith (30) genomineerd voor award meest beloftevolle Vlaamse onderneemster van 2021
  's-Gravenwezel/Sint-Job-in-'t-Goor

  Judith (30) genomi­neerd voor award meest beloftevol­le Vlaamse onderneem­ster van 2021

  In 2017 stichtte Judith Dillen (30) uit ‘s-Gravenwezel (Schilde) het HR-bedrijf One On One, dat logistieke of maritieme bedrijven in en rond de Antwerpse haven aan geschikte arbeidskrachten helpt. Haar onderneming gevestigd in Sint-Job-in-‘t-Goor (Brecht) wist vorig jaar meer dan een half miljoen euro omzet te maken. De succesvolle medezaakvoerster is door de WOMED Award genomineerd voor de prijs van ‘Belofte van het Jaar’.