Trien Van Hemeldonck
Volledig scherm
Trien Van Hemeldonck © RV

Adieu Cyriel Verschaevelaan, welkom Trien Van Hemeldoncklaan

ZoerselDe Cyriel Verschaevelaan, vernoemd naar de priester-schrijver en nazi-collaborateur, verdwijnt definitief uit Zoersel. De straat wordt omgedoopt tot de Trien Van Hemeldoncklaan, wat een eerbetoon is aan de eerste vrouwelijke burgemeester van de gemeente. Dat werd donderdagavond op de gemeenteraad beslist. 

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Straatnaambordje Cyriel Verschaevelaan beklad: “Onnodig nu naamswijziging al in gang is gezet”

  Straatnaam­bord­je Cyriel Verschae­vel­aan beklad: “Onnodig nu naamswijzi­ging al in gang is gezet”

  Eén van de twee straatnaambordjes in de Cyriel Verschaevelaan in Zoersel is beklad en zo onleesbaar gemaakt. Die daad betreurt de gemeente, zeker omdat de procedure voor de naamswijziging lopende is. “Zolang de nieuwe naam niet officieel is, moet de gemeente opnieuw een bord plaatsen waarop Cyriel Verschaeve staat”, zegt schepen voor Openbare Werken Danny Van de Velde (N-VA).