Joop Veringmeier
Volledig scherm
PREMIUM
Joop Veringmeier © emz

82-jarige tennisser uit club gezet na petitie tegen verplichte toogdienst: “Hij ging nochtans akkoord met ons nieuw reglement”

Zoersel/ZandhovenAan Tennisclub Den Otter in Halle-Zoersel is ophef ontstaan. Joop Veringmeier (82) uit Zandhoven is niet meer welkom, omdat hij naar eigen zeggen met een petitie in opstand kwam tegen de verplichte bardienst van vier uur per seizoen. Bij het bestuur klinkt een wat ander verhaal. “Hij heeft onze lijst van e-mailadressen misbruikt om onwaarheden te verspreiden en is leden beginnen motiveren naar een andere tennisclub te gaan”, aldus voorzitter Kris Vermuyten. 

 1. Ludieke actie in badjas tegen Antwerps vijfsterrenhotel: “Ze palmen systematisch en illegaal de publieke ruimte in”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Ludieke actie in badjas tegen Antwerps vijfster­ren­ho­tel: “Ze palmen systema­tisch en illegaal de publieke ruimte in”

  Ludieke taferelen op de trage weg doorheen het vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary in het hartje van Antwerpen zondagmiddag. Een kleine honderd actievoerders hadden zich in badjas verzameld uit protest tegen het hotel, dat systematisch publieke ruimte inneemt en een slagboom - volledig illegaal - liet plaatsen tegen ‘een bepaald soort volkje’ volgens de hoteleigenaar. “Ocharme de hotelgasten die in hun badjas van de kamer naar de spa moeten wandelen op deze publieke plaats, uit solidariteit doen wij graag mee”, klonk het cynisch bij het ludiek protest.
 1. Antwerp Pride geeft starschot van vijfdaagse reis richting Queertopia: “Ik zie de toekomst rooskleurig in, we komen van héél ver”
  PREMIUM
  ANTWERP PRIDE

  Antwerp Pride geeft starschot van vijfdaagse reis richting Queertopia: “Ik zie de toekomst rooskleu­rig in, we komen van héél ver”

  Met Gregory Frateur, Miss Angel, Charles en - een klein akkefietje met - Liliane Saint-Pierre kende Antwerp Pride 2022 letterlijk en figuurlijk een hete en stomende start. De aftrap van vijf dagen liefde over de hele stad werd woensdagavond gegeven in OLT Rivierenhof in Deurne. “Queertopia? Dat is mijn zoontje van acht die nu al naar huis komt met zowel jongens als meisjes, dat is onze toekomst.”
 2. Laatste editie Jazz Middelheim na wegvallen subsidies? “Integendeel, headliners voor volgend jaar zijn al geboekt”
  ANTWERPEN

  Laatste editie Jazz Middelheim na wegvallen subsidies? “Integen­deel, headliners voor volgend jaar zijn al geboekt”

  Ook bij de vzw achter zowel Jazz Middelheim als Gent Jazz vielen er klappen na de gevreesde subsidieronde bij de Vlaamse overheid eind juni. Beide festivals moeten het de komende vijf jaar met nul euro per jaar doen in plaatse van driehonderdduizend. Is de toekomst van Jazz Middelheim daarmee in het gedrang? “Net niet, we nemen onze verantwoordelijkheid op en bovendien is er geen enkele overheid die onze festivals wil zien verdwijnen.”
 3. Chiro Lier organiseert Feestweekend met liedjesbingo, springkastelen, BBQ en hun eigen unieke bier!
  Lier

  Chiro Lier organi­seert Feestweek­end met liedjesbin­go, springkas­te­len, BBQ en hun eigen unieke bier!

  Het begin van het schooljaar betekent ook het begin van een nieuw Chirojaar. De leden zijn overgegaan naar hun nieuwe groep en hebben ondertussen al ontdekt wie hun nieuwe leiding is. Naar jaarlijkse gewoonte wordt dan het Feestweekend georganiseerd, gevuld met leuke activiteiten. Op het programma: een liedjesbingo, quiz, barbecue en meer! Dit schooljaar brengt Chiro Lier ook voor de eerste keer hun eigen bier op de markt dat je kan komen proeven tijdens het feestweekend.