De kerstrun van de Landelijke Gilde in Zoersel zorgde voor een prachtig spektakel.
Volledig scherm
De kerstrun van de Landelijke Gilde in Zoersel zorgde voor een prachtig spektakel. © Benoit De Freine

65 verlichte tractoren zorgen voor indrukwekkend kerstspektakel

De Landelijke Gilde van Zoersel organiseerde zaterdagavond opnieuw haar jaarlijkse kerstrun. Dat doet ze niet met lopende kerstmannen, maar met tientallen indrukwekkend versierde en verlichte tractoren die in stoet door Zoersel trekken. De familie Van den Langenbergh, alias de Bende van de Platte Wagen, won de prijs voor de mooist versierde wagen.

1 reactie

 • Peter Mariën

  1 jaar geleden
  Het was heel mooi om te zien.
 1. Kazerne Dossin opent expo over Roma: “Ouders durfden mij niet zeggen dat ik Roma was”
  PREMIUM
  Mechelen/Antwerpen/Temse/Gent

  Kazerne Dossin opent expo over Roma: “Ouders durfden mij niet zeggen dat ik Roma was”

  “Laat ons hopen dat onze kinderen fier durven zeggen dat ze Roma zijn, zonder dat ze schrik moeten hebben om gediscrimineerd te worden.” Die wens drukte Erdin Zivoli (30) uit Temse uit bij de opening van ‘Reflecties. Roma in België’, een tentoonstelling in Kazerne Dossin in Mechelen die de clichés over Roma wil ontkrachten. “Het verhaal van Quasimodo en Esmeralda is echt niet meer van deze tijd!”
 2. Pennenvrienden ontmoeten elkaar voor het eerst na schooljaar lang brieven schrijven
  Zoersel

  Pennen­vrien­den ontmoeten elkaar voor het eerst na schooljaar lang brieven schrijven

  De zesdejaars van basisschool Beuk & Noot in Sint-Antonius Zoersel hebben dit schooljaar een briefwisseling onderhouden met lokale senioren. Vanwege het succes schreven ze meer dan oorspronkelijk gepland. “Dankzij de brieven zijn mijn punten voor taalbeschouwing gestegen”, glundert Louie (11). Woensdagvoormiddag konden de pennenvrienden elkaar voor het eerst ontmoeten. De kinderen gingen naar huis met een balpen geschonken door de seniorenraad.