De oranje elektrische deelfietsen van Donkey Republic
Volledig scherm
De oranje elektrische deelfietsen van Donkey Republic © Lantis

46 elektrische deelfietsen op komst in Zoersel

ZoerselHet Deens bedrijf Donkey Republic gaat haar oranje elektrische deelfietsen weldra in de Vervoerregio Antwerpen introduceren. Tegen einde augustus zouden er ook 46 exemplaren te vinden moeten zijn op 5 locaties in Zoersel. Dat zei mobiliteitsschepen Marc De Cordt (Groen) dinsdag tijdens de gemeenteraad in een antwoord op de vraag van N-VA-fractieleider Karin Verbiest. 

 1. Bart Kaëll doet Malle uit de bol gaan op vooravond van Vlaamse feestdag
  Malle

  Bart Kaëll doet Malle uit de bol gaan op vooravond van Vlaamse feestdag

  In Malle wordt de Vlaamse feestdag komende zondag gevierd op het gemeenteplein in Westmalle vanaf 16 uur. Kinderen kunnen zich uitleven op een springkasteel of zich laten verwennen door het poëtisch kapsalon Kip van Troje. Elk kind krijgt ook een verrassingsgeschenk. Ook een hapje en drankje ontbreken niet. Na de speech van burgemeester Sanne Van Looy om 17.30 uur is het tijd voor optredens van zangeres Celien Deloof - dochter van Magriet Hermans - om 18 uur en de schlagerzanger Bart Kaëll om 19 uur.
 2. Sociaal theater Tutti Fratelli eert Reinhilde Decleir met nieuwe voorstelling ‘De Störm’: “Haar verlies was als een donderslag bij heldere hemel”
  ANTWERPEN

  Sociaal theater Tutti Fratelli eert Reinhilde Decleir met nieuwe voorstel­ling ‘De Störm’: “Haar verlies was als een donderslag bij heldere hemel”

  Het had de kroon op het vijftienjarig bestaan van sociaal theater Tutti Fratelli moeten worden, maar de nieuwe voorstelling ‘De Störm’ zal toch vooral een eerbetoon aan bezieler Reinhilde Decleir zijn. Het stuk - van de hand van Shakespeare en op Reinhildes vraag herschreven door Tom Lanoye - gaat begin volgend jaar in première.
 1. Van Antwerpen naar Zoersel fietsen? Dat doe je vanaf de zomer met deze e-bike
  PREMIUM
  Vervoerregio Antwerpen

  Van Antwerpen naar Zoersel fietsen? Dat doe je vanaf de zomer met deze e-bike

  Vervoerregio Antwerpen, Lantis en het Deense bedrijf Donkey Republic slaan de handen in elkaar om een nieuw deelfietsensysteem op poten te zetten. Bij de aanvang van de zomer zouden er zo’n 1.500 oranje e-bikes over 32 steden en gemeentes verspreid worden. De modal shift zou hierdoor in een stroomversnelling komen, zegt projectleidster Candide De Bruyn: “Ideaal voor woon-werk verkeer in combinatie met het openbaar vervoer.”