Buslijn 417 rijdt het traject Antwerpen-Turnhout via Zoersel
Volledig scherm
Buslijn 417 rijdt het traject Antwerpen-Turnhout via Zoersel © emz

2.808 busritten Antwerpen-Turnhout niet gereden in 2020: “Maar dit jaar zijn er wel voldoende chauffeurs”

Antwerpen/Turnhout/ZoerselEr werden 2.808 busritten van De Lijn tussen Antwerpen en Turnhout afgeschaft in 2020. Dat zijn er ruim 1.700 minder dan in 2019, wat een daling van 38 procent betekent. Dat blijkt uit cijfers bekomen door Vlaams Parlementslid Katrien Schryvers (CD&V) uit Zoersel.

 1. Café Trappisten klinkt op vlotte heropening: “Drang naar trappist is zo groot, dat we het onze klanten niet kunnen aandoen om gesloten te blijven”
  PREMIUM
  Malle

  Café Trappisten klinkt op vlotte heropening: “Drang naar trappist is zo groot, dat we het onze klanten niet kunnen aandoen om gesloten te blijven”

  Na bijna zeven maanden wachten kunnen we zaterdag eindelijk weer op café of restaurant. Al mag de horeca enkel terrassen openen. Nancy Smet (46) en Johan Willekens (52) van Café Trappisten in Westmalle hebben nog even getwijfeld of dat met het wisselvallige Belgische weer wel doenbaar is, maar besloten er dan toch volop voor te gaan. “We hebben ons terras zelfs uitgebreid. Laat ons hopen dat het zonnetje schijnt”, lachen de uitbaters.
 1. Man (33) steelt politieauto, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje
  Play
  bizar

  Man (33) steelt politieau­to, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje

 2. Dolle waterpret wanneer bruine beer Takoda badje neemt
  Play
  dieren

  Dolle waterpret wanneer bruine beer Takoda badje neemt