Monique Ver Berne van de vzw Hoofd-Stuk hoopt dat ons land - net als achttien andere Europese landen - de medicatie tegen migraine erkent en dus ook terugbetaalt.
Volledig scherm
PREMIUM
Monique Ver Berne van de vzw Hoofd-Stuk hoopt dat ons land - net als achttien andere Europese landen - de medicatie tegen migraine erkent en dus ook terugbetaalt. © Dirk Desmet

Xenia (44) en tal van migrainepatiënten roepen overheid op om dure medicatie terug te betalen: “Net nu ik geen pijn meer voel, sturen ze me terug die hel in”

Tielt-Winge/EppegemTot 18 dagen per maand last hebben van hevige migraineaanvallen, terwijl het medicijn om dat te verhelpen niet wordt terugbetaald door ons land. Het is het lot van Xenia (44) uit Eppegem en Monique (55) uit Tielt-Winge. Zij hopen nu met een petitie de minister van Volksgezondheid te overhalen om hun laatste redmiddel opnieuw gratis te maken. “Want zonder dit medicijn lig ik drie tot vier dagen in bed en ben ik te ziek om buiten te komen.”

  1. Uitbaters hamburgerrestaurant The Snax vullen garage met ingezamelde spullen voor slachtoffers noodweer
    Elewijt/Weerde

    Uitbaters hamburger­res­tau­rant The Snax vullen garage met ingezamel­de spullen voor slachtof­fers noodweer

    Meubels, buggy’s, speelgoed, kledij en zelfs dierenvoeding: de garage van Kenny Mareels en Leentje Goovaerts van hamburgerrestaurant The Snax in Elewijt zit boordevol ingezamelde spullen voor de door het noodweer getroffen gemeenten. Hun inzamelactie, die vrijdag startte, is dan ook een groot succes. Wanneer ze de spullen in de getroffen gebieden zullen krijgen, is evenwel nog een raadsel.