De kapel Onze-Lieve-Vrouw in't Hammeke in Zemst wordt binnenkort gerestaureerd.
Volledig scherm
De kapel Onze-Lieve-Vrouw in't Hammeke in Zemst wordt binnenkort gerestaureerd. © Gemeente Zemst

Vlaanderen geeft subsidie van 273.000 euro voor restauratie kapel in ’t Hammeke

ZemstDe Vlaamse overheid maakt 273.000 euro vrij voor de restauratie van de kapel Onze-Lieve-Vrouw in ’t Hammeke in Zemst. De kapel raakte de voorbije jaren in verval.

 1. “Dit komt echt geen dag te vroeg”: zo reageren zwaar getroffen sectoren op geplande heropening op 9 juni
  PREMIUM
  Hofstade/Vilvoorde/Grimbergen/Melsbroek

  “Dit komt echt geen dag te vroeg”: zo reageren zwaar getroffen sectoren op geplande heropening op 9 juni

  Op 9 juni zetten we – na een zwaar coronajaar - een nieuwe stap in de richting van het normale leven, want die dag mogen we opnieuw binnen op restaurant, gaan fitnesscentra, binnenspeeltuinen en saunacomplexen weer open én mogen feestzalen 50 man verwelkomen. En dus slaakt men in heel wat sectoren een zucht van opluchting. Wij trokken naar enkele dolblije ondernemers in de Brusselse noordrand.
 2. Vaccinaties op schema: alle 65-plussers hebben kans op prik gekregen
  KAMPENHOUT

  Vaccina­ties op schema: alle 65-plus­sers hebben kans op prik gekregen

  In vaccinatiecentrum Kampenhout-Sas zit de vaccinatiegraad op schema. Eerstelijnszone BraViO en Eerstelijnszone Leuven Noord werken daar samen om zes gemeenten te bedienen. 17.967 inwoners ouder dan 65 jaar uit Boortmeerbeek, Haacht, Kampenhout, Keerbergen, Steenokkerzeel en Zemst kregen de voorbije weken hun uitnodiging voor hun COVID19-vaccinatie. Dit betekent dat alle 65-plussers de kans hebben gekregen om hun eerste prik te laten zetten. Al deze gemeenten hebben het vaccinatiestreefdoel bereikt. Ze behaalden een vaccinatiegraad van meer dan 95 procent. Het centrum laat weten ook klaar te zijn voor de stroomversnelling om de brede bevolking te vaccineren. Momenteel worden de risicopersonen nog gevaccineerd. Dit gaat voor vaccinatiecentrum Kampenhout-Sas over 11.000 inwoners. Het centrum gebruikt ondertussen acht vaccinatielijnen en heeft hiermee stevige fundamenten gelegd voor die stroomversnelling die zich vooral vanaf juni aankondigt. Dan zullen er niet alleen aanzienlijk meer vaccins geleverd worden, waardoor het aantal genodigden proportioneel zal stijgen.
 1. Vrouw die speed dealt op heterdaad betrapt, politie valt meteen huis binnen
  Play

  Vrouw die speed dealt op heterdaad betrapt, politie valt meteen huis binnen

 2. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype