Dieter Nijs
Volledig scherm
© Dieter Nijs

Vikings en Romeinen nemen het tegen elkaar op in Zemst

ZemstWie dit weekend passeerde aan de Heirweg in Elewijt zal misschien raar hebben opgekeken wanneer een honderdtal Vikings en Romeinen de strijd aangingen met elkaar. Geen zorgen, het gevecht was geënsceneerd door de vereniging Heirweg 1 die de Wilde Furda organiseerden. De lokaal-historische vereniging richtte in het veld een groot middeleeuws kamp op en, met zwaarden en schilden in de hand, gingen ze ten aanval.

 1. Het Paradijs brengt portretten Madame Hortense weer samen: “Vieren ultiem liefdesverhaal met nieuwe champagne”
  PREMIUM
  Mechelen

  Het Paradijs brengt portretten Madame Hortense weer samen: “Vieren ultiem liefdesver­haal met nieuwe champagne”

  Het hommagejaar voor ‘Madame Hortense’ krijgt een opvallend staartje. Vzw Het Paradijs slaagde erin om de portretten te verenigen die Roger Velghe (89) en Liliane Van Lierde (79) in 1985 samen schilderden van de prima ballerina van het Mechelse ballet. Op hun “ultieme liefdesverhaal” baseert de vzw zich om op 11 februari ‘L’Amore è un’arte’ te schenken tijdens een ‘valentijnssurprise’ op de Grote Markt.
 2. Uitgebreide zone 30 in deelgemeentes verdeelt de meningen: “Wat heeft dat nog met veiligheid te maken?”
  PREMIUM
  Boortmeerbeek
  1

  Uitgebrei­de zone 30 in deelgemeen­tes verdeelt de meningen: “Wat heeft dat nog met veiligheid te maken?”

  Conform het verkeersleefbaarheidsplan van gemeente Boortmeerbeek, werd zone 30 in de centra van deelgemeenten Hever en Schiplaken een half jaar geleden gevoelig uitgebreid. Na een inlooptijd van enkele maanden wordt die snelheidslimiet sinds december ook streng gehandhaafd middels een trajectcontrole. Tot onvrede van sommigen, en tot vreugde van anderen. “De veiligheid van kinderen primeert toch, me dunkt.”
 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 2. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.