Enkele leden van de pas opgerichte beachvolleybalclub MeZHo in het domein Sport Vlaanderen in Hofstade.
Volledig scherm
Enkele leden van de pas opgerichte beachvolleybalclub MeZHo in het domein Sport Vlaanderen in Hofstade. © rv

Van een hype gesproken: nog geen twee maand na oprichting telt beachvolleybalclub MeZHo al ruim 130 leden: “Onverwacht succes”

Hofstade/MechelenZe wilden aanvankelijk even de door corona volleyballoze wintermaanden overbruggen door te gaan beachvolleyballen, maar wegens het succes hebben volleybalclubs HZ93 Hofstade-Zemst en Mavoc Mechelen begin mei een eigen beachvolleybalclub opgericht. Nog geen twee maanden later telt MeZHo al ruim 130 leden. “De interesse was groot, maar dat het zo’n groot succes zou worden, hadden we niet verwacht”, klinkt het.

  1. Nieuw boek vertelt verhaal van kampgevangene Breendonk: “’Hij verdiende niet te leven’, bracht SS’er nieuws van zijn overlijden”
    PREMIUM
    Willebroek/Grimbergen/Meerbeek

    Nieuw boek vertelt verhaal van kampgevan­ge­ne Breendonk: “’Hij verdiende niet te leven’, bracht SS’er nieuws van zijn overlijden”

    De Meerbeekse auteur Danny Carleer (71) heeft zaterdag in het Fort van Breendonk een tweede boek over de Tweede Wereldoorlog voorgesteld. In ‘Een pakje voor mijn vader’ vertelt hij het verhaal van Karel Van Bever, een syndicalist die omwille van zijn sluikpers werd vermoord door de nazi’s. Zoon Rik Van Bever (91) uit Grimbergen is blij dat het verhaal wordt verteld, als waarschuwing. “Ik heb de foltertafel van Breendonk doorweekt van het bloed gezien!”