De Melkerij in Zemst.
Volledig scherm
De Melkerij in Zemst. © Evelien Verstraeten

Ticketverkoop Cultuurvonken start dinsdag: Erik Van Looy en Kommil Foo komen naar Zemst

ZemstOp dinsdag 7 december om 18 uur start de online ticketverkoop van de voorjaarsprogrammatie van Cultuurvonken in gemeenschapscentrum De Melkerij in Zemst. In het voorjaar zakken onder meer Erik Van Looy, Kommil Foo en Alex Agnew naar De Melkerij af.

 1. Arthur Van Den Boer pakt Belgische driekleur in Middelkerke: “Stiekem gehoopt en kijk, het gebeurt”
  Veldrijden BK

  Arthur Van Den Boer pakt Belgische driekleur in Middelker­ke: “Stiekem gehoopt en kijk, het gebeurt”

  Arthur Van Den Boer (AA Drink Young Lions) heeft zich in Middelkerke gekroond tot Belgisch kampioen bij de eerstejaarsnieuwelingen. De neofiet uit Elewijt haalde het voor Naud De Clercq en Mathias De Keesmaeker. De Belgische titel was de zeventiende overwinning voor Van Den Boer. Terechte kampioen dus. “Ik denk het wel, maar toch vond ik mezelf niet de grote favoriet. Bovendien moest ik op rij vijf starten, maar het is toch gelukt”, vertelt Van Den Boer.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 1. Nieuw groengebied op een steenworp van het centrum: “We geven dit stuk natuur terug aan de bewoners.”
  Boortmeerbeek
  1

  Nieuw groenge­bied op een steenworp van het centrum: “We geven dit stuk natuur terug aan de bewoners.”

  Het stadsbestuur heeft negen percelen grond gekocht rond de Molenbeek. Eigenlijk waren ze bestemd voor bouwgrond, maar deze twee hectare blijken waardevolle natuur te bevatten. “Meer en meer studies tonen aan hoe levensnoodzakelijk groene ruimtes zijn voor een kwalitatieve woonomgeving. En dan heb ik het niet enkel over petanquebanen”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Hans De Locht.